vrijdag 28 oktober 2022

Molbergen, Molberger Dose

Midweek Dwergter Sand, deel 5

Terug naar deel 4

Grappig weer, maar de dag begon weer net als de dag ervoor. 's Morgens voor het ontbijt deed ik eerst nog even een rondje met het hondje door het bos. Vervolgens ontbeten wij uitgebreid en daarna omstebeurten weer uitgebreid in bad enz.

Even voor elven pakten wij de wagen en tufte de 3 kilometer naar de entree van het hoogveen gebied de Molberger Dose. Op het weggetje er naar toe passeerden nog 3 fazantenhanen ons pad en fladderden de akker op. 
Aangekomen bij het natuurgebied is een 3 kilometer leerzaam wandelpad uitgezet met leuke informatie over hoogveen en turfwinning op borden en panelen. Het was een waar feestje dit pad samen met onze hond te lopen. Halverwege de route staat een verhoogde observatiepost, waar je mooi rond kan kijken.
Als gevolg van de ijstijd zijn in dit gebied grote slenken ontstaan waarin dit hoogveen kon ontstaan. Grote delen van de 6 vierkante kilometer grote Molberger Dose zijn weer permanent nat. Onze hond kwam wel met zwarte poten terug, doordat ze in de plassen in het veen wegzakte, maar in een slootje werd ze gauw weer schoon.



kleine veenbes








Na deze prachtige wandeling reden wij eerst weer terug naar onze tijdelijke woonstek om te lunchen.

Wat gaan wij vanmiddag doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver