donderdag 27 oktober 2022

Garrel, Thülsfelderstausee

Midweek Dwergter Sand, deel 2

Terug naar deel 1

Het is hier in Dwergte heerlijk stil en donker 's nachts en wij hebben dan ook prima geslapen. 's Morgens voor het ontbijt deden wij eerst nog even een rondje met het hondje door het bos. Vervolgens ontbeten wij uitgebreid en daarna omstebeurten nog uitgebreider in bad. Terwijl mijn lief in bad zat laafde ik mij aan de zon in de kleine driehoekige serre. Ondertussen een stukje lezend in een goede daad van David Baldacci. Goed boek.


Volledig relaxed en uitgerust gingen wij vervolgens een rondje rijden. Vanuit Dwergte linksom naar het noorden via Augustendorf en Thülsfeld reden wij naar de oostelijke oever van de Thülsfelderstausee in het riviertje de Soeste in de gemeente Garrel.  Daar parkeerden wij de auto.

Voor ons was ook een paar uit de auto gestapt. Zij liepen rechtstreeks richting Dreibrücken. Wij besloten toen eerst maar het pad naar links te nemen. Wij hoeven geen polonaise te lopen. Langs het stuwmeer, dat in de 20-ger jaren van de 20ste eeuw is aangelegd ligt een prachtig vochtig stuk bos met veel varens, net als je in Friesland veel ziet in bijvoorbeeld het Rijsterbos en Oranjewoud. Het water in het meer stond vrij laag (zien wij toch vaak de laatste jaren).


Wij liepen terug, staken de brug over (de enige die van de drie bruggen van voor de tijd van het stuwmeer over is) weer terug, ondertussen het mooie uitzicht tot ons nemend en gingen nog een wandeling maken ten noorden van de brug.

uitzicht vanaf 'Dreibrücken'


Na de wandeling stapten wij weer in de auto en via het dorpje Varrelbusch reden wij naar Molbergen. In de Lidl daar haalde ik vervolgens de boodschappen en warme hap voor de avond. Nog een paar kilometer naar het noorden en wij zijn weer in Dwergte.

Later die middag hebben wij nog een wandeling door het dorp gemaakt, waar wij aanstaken bij de ijszaak vlak buiten het park voor een heerlijk ijsje. Terug uit het kleine dorp waar de horeca op maandag en dinsdag verder dicht is, nog even over het gebiedje bij de zwemplas met zandstrand en grote vakantie huizen en (gesloten) strandpaviljoen en weer naar onze tijdelijke woning.

De avond samen was gezellig, aan rummikub kwamen wij niet toe.

Tijd om op bed te gaan, morgen zien wij weer verder.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver