donderdag 27 oktober 2022

Dwergte, aan de bosrand

Midweek Dwergter Sand, deel 1

Het is oktober, en wij konden beiden nog twee weken verlof opnemen, heerlijk. In de eerste week besloten wij maar weer eens een midweekje een huisje te huren. Deze keer een uurtje over de grens in een Noord-Duits landbouw en veengebied, op het park het Dwergter Sand in de gemeente Molbergen.

Maandag aan het begin van de middag vertrokken wij met de wagen uit onze woonplaats richting Emmen op de route naar het Dwerger Sand. In Emmen aangekomen besloten wij uitgebreid te lunchen bij Van der Valk. Zo uitgebreid, dat wij 's avonds niet meer zouden hoeven koken.


Ook onze hond werd niet vergeten in het restaurant en na de grote hamburger, patat en een plas reden wij verder naar onze bestemming ruim 80 kilometer verderop in Duitsland. Iets na vieren kwamen wij aan bij de receptie van het park in het kleine dorpje Dwergte. 
De rij wachtenden werd daar snel professioneel en tweetalig door de dames van de receptie weggewerkt en even later namen wij intrek in een prachtig huisje zo'n 30 meter van de bosrand achter in het park.


Spullen uitgepakt en even met onze hond het bos in, heerlijk een klein rondje van een halfuurtje gelopen. Even na vijven vonden wij, dat wij toch nog wel wat spullen voor het ontbijt konden gebruiken. Wij reden naar Molbergen een paar kilometer verderop en mijn lief keek even rond in de Kik en deed vervolgens de boodschappen in de Edeka daar, o.a. nog wat rosé en oppiep broodjes, er is een goede oven in het huisje, dus duur vers bestellen vonden wijn niet nodig. Ondertussen wachtte ik braaf met de hond buiten onder het afdak, want het was ondertussen even gaan regenen.'

De avond samen was gezellig, aan rummikub kwamen wij niet toe en tegen de nacht maakten wij nog een ronde in het donkere bos en over het park met de hond.

Tijd om op bed te gaan, morgen zien wij weer verder.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver