dinsdag 15 juni 2021

Grafhorst, weekendje samen varen

06-08-2010

De kinderen zijn vanmorgen op de kwart voor 11 trein naar Friesland gegaan. Onze zoon gaat naar Workum opoe en opa, onze dochter naar oom, tante neven en nicht in Sneek. De laatste dingen thuis nog even gedaan. Wassen, boodschappen, ramen dicht, nou ja van alles nog gedaan.

Rond half drie waren we er aan toe om weer te gaan varen. Wij zijn naar Kampen gevaren. We moesten wel een meter omhoog in de Spooldersluis, maar 't ging redelijk vlot. Het is weer warm weer, weinig wind, dus het was niet spectaculair varen, maar wel weer eens leuk. Het haventje van IJsselmuiden bij het station is erg commercieel geworden, een euro de meter en druk bevolkt. Echt klitvolk bij het havenkantoor. Eigenlijk helemaal niet leuk meer. Nu even krantje lezen en een biertje en lekker op de boot blijven.


07-08-2010

Vanmorgen samen ging alles gewoon op boottijden. Tegen 9 had mijn lief de hond even uitgelaten, nog even blijven lezen en rond 10 uur zijn wij echt opgestaan. Naar de Aldi en 11 uur ontbijt. Een deel van de krant gelezen, maar rond half 1 hadden wij het al helemaal gehad in de haven en zijn wij vast naar het wachtsteigertje van de sluis in het Ganzediep gevaren. Daar nog even verder krant gelezen en rond kwart over een voeren we langs de arken, bootjes, caravans en vakantiehuisjes, langs Grafhorst door het Ganzediep, verder langs de Goot, richting Scheepvaartgat. Toen wij daar waren, regende het wat en konden wij Klaas Jansma (skûtsjesilen – Omrop Fryslân) ontvangen op de radio. Als geheel paste dat wel goed bijelkaar. Nu liggen wij heerlijk in een box in vluchthaventje 'DeKetting' met aan beide kanten geen directe buren. Heerlijk!

Vanmiddag siësta. Nog even naar de Boni voor wat boodschappen en rond 5 uur lekker nasi met roedjak smurrie gegeten. Nu is het 9 uur 's avonds vrij donker en grijs, maar wat maakt dat nou eigenlijk uit. Wij zijn lekker samen even weg. Onze zoon heeft vanmiddag even druk met mijn lief ge-sms't, want door de regen kon ie vandaag niet skaten in Workum. Vanmorgen hebben wij nog contact met onze dochter gehad. Haar nicht komt komende woensdag waarschijnlijk weer andersom, bij ons uit van huis.

08-08-2010

Vanmorgen allemaal regen. De hond was ook erg onrustig. Ik heb hem 's nachts zelfs nog even kort buiten gelaten. Heeft snel wat gedaan en kwam toen gauw weer terug. Om 9 uur kreeg hij weer een ronde, diarree. Pas rond 11 uur zijn wij echt opgestaan en weer een stuk met de hond gewandeld. Ontbeten en wat gelezen tot rond half twee. De regen werd toen minder, dus toen zijn wij maar weer gaan varen. Ik heb nog wat aan onze vrij nieuwe waterpomp zitten sleutelen, maar het blijft een onding. Nog maar eens geheel ontkoppelen en op de tafel bestuderen. Tijdens het varen werd het ook weer mooi weer.

Terug in de thuishaven bleek een ander schip op ons plekje te liggen, dus wij liggen nu ook op een andere plek. Nu maar hopen, dat wij hier mogen blijven liggen, want de touwtjes zitten al vast. We zullen 't nog even vragen. Morgen dan maar even terugleggen op ons vaste plek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver