maandag 21 juni 2021

Stratford, Engels hotel

 Wij waren samen een paar dagen met de boot naar Londen. Vanuit Harwich waren wij met de trein naar Liverpool Street Station gegaan. Op dit station hadden wij onze bagage in bewaring gegeven en eerst maar eens even de stad in. Londen een beetje verkennen.

Laat in de middag was het tijd om het hotel op te zoek in Stratford. Wij namen de trein naar dit stadsdeel bij het Olympisch stadion. Door twee winkelcentra heen liepen wij vervolgens naar ons hotel aan de Romford Road om in te checken.

Wij hebben in meerdere hotels in meerdere landen geslapen, maar dit hotel was wel echt Engels. Oud tapijt op de vloeren, smoezelige kamers en onze niet roken kamer rook naar rook. Op het platte dak onder een van onze ramen lag het vol met peuken. Het personeel was nogal ongeïnteresseerd, duidelijk in loondienst zonder echt hart voor de zaak. 's Ochtens ontbijt, het goedkoopste van het goedkoopste. Euroshopper limonade i.p.v. jus d'orange en het goedkoopste fabrieksbrood. Ach, maakt verder niet uit. Londen is leuk.

nagelstudio's in Westfield

Voornamelijk verbleven wij in de dagen in Londen in en rond het centrum, maar aan het eind en begin van de dag brachten wij ook nog wel wat tijd door in de wijk Stratford. Centraal in de wijk is het intercity station Stratford Station waar je de trein of metro naar de City kunt pakken. 

onderweg door Stratford richting station

Bij dit station een ouder overdekt winkelcentrum en een modern Westfield winkelcentrum waar de nagelstudio's het druk hebben er een West Ham United winkel was. Deze voetbalclub verhuisde deze zomer (2015) van het historische Boleyn Ground naar het Olympisch Stadion. 

Weer onderweg naar Nederland nog 1x langs het Olympisch Stadion


Meer over en vanuit Londen staat in onderstaande stukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver