maandag 2 november 2020

Weener, bijna weer thuis

Met de camper naar de Harz, 12e dag samen met onze pup op vakantie, 9 oktober 

Na onze laatste zaken in Dangast te hebben geregeld vertrokken wij voor een betrekkelijk korte rit naar het ook Oost-Friese Leer, dat wij nog kenden van onze vorige campervakantie naar Denemarken. Wij deden eerst het adres van de plaatselijke Media Markt in onze TomTom, zodat wij een vervanging voor het door ons vernielde koffiezetapparaat konden kopen voor nog geen € 24. Het duurde wat langer voor wij er waren bij dit winkelcentrum aan de rand van Leer. De afrit die wij moesten hebben was straszenschade afgesloten, volgende afrit eraf, oversteken er weer op en de juist afrit vanaf de andere zijde van de autobahn verlaten. Camper op de parkeerplaats gezet en binnen een zucht en een scheet had ik het juiste koffiezetapparaat gekocht. Deze zette ik achter in de camper. Onze pup die uitgelaten werd door mijn lief, speelde ondertussen lekker even met een andere pup.

Na deze nauwelijks een kwartier durende stop reed mijn vrouw de camper naar het centrum van dit stadje. Wij waren van plan hier te overnachten. Toen wij hier aankwamen, stond het op de camperplaatsen knap vol en het apparaat voor de entsorgung (afvoer vuilwater en chemisch toilet) was stuk. Conclusie van ons was toen, wij zoeken een andere plek om te overnachten, maar eerst naar de Lidl voor de laatste boodschappen. Mijn lief haalde de boodschappen in de Lidl en daarna dronken wij nog even koffie in de camper hier op de parkeerplaats. Daarna reden wij nog een paar kilometer naar het zuiden naar het stadje Weener. Hier zijn volop camperplaatsen bij het stadscentrum aan de oude haven en de entsorgung hier is wel dik in orde. 


Volgens ons hadden wij wel een leuk plekje gevonden in het in Oost-Friesland en in het Duitse gedeelte van Reiderland gelegen Weener. Wij leegden eerst even onze volle plee en gingen toen het rustige stadje verkennen. Op naar het centrum. Zoals in wel meer Duitse steden wel wat oude gebouwen, maar geen gezellig winkelcentrum. Wij voltooiden ons rondje door de stad en gingen weer naar de camper.


Een latere ronde met de hond ging ik even over de sluis en een stukje langs de Eems lopen. Dit was wel een leuk slagje om. Rond etenstijd kwam de havenmeester een envelop brengen. Daar moesten wij de kosten voor de overnachting in doen en vervolgens in de daarvoor bestemde brievenbus in het toiletgebouw doen. Een mooie gelegenheid om van ons in Nederland waardeloze kleingeld af te komen. Wij deden een briefje van 5 Euro in de envelop en met zoveel mogelijk centen, 2-centen, stuivers, dubbeltjes 20-centen vulden wij het aan tot de benodigde 8 euro ofzo. Dat ruimt lekker op in onze beurzen.


Onze buren van vandaag, verder wel vriendelijk hoor, uit Bremen zijn kettingroker, maar willen of misschien mogen niet in hun camper roken. Elk kwartier kwam dit koppeltje even buiten staan om een peuk te roken. Tsja als je op zo'n laatste dag niet op de allerspannendste bestemming van je vakantie bent ga je op dat soort dingen letten. Niet netjes eigenlijk.


's Ochtends voor vertrek bij de eerste ronde met de hond werd het op een bijzondere wijze licht in Weener. Na onze laatste douche en ontbijt in de camper vertrokken wij richting Nederland, maar niet nadat wij eerst nog wat boodschappen in Duitsland zouden doen.


Eerst zouden wij nog wat spullen in Weener halen in de Aldi, via Google Maps rijden wij naar de Aldi van Weener, komen wij daar is ie gesloopt. Twee nieuwe supermarkten worden gebouwd. Wij tanken vervolgens nog maar even diesel in Weener. Zo voldoen wij ook weer aan een bijna volle tank bij inleveren van de camper en wij vinden toch nog een Lidl in dit stadje. Zo komen er toch nog wat Duitse lekkernijen mee naar huis.

Op naar de finish van deze campervakantie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver