dinsdag 16 januari 2018

Leer, eerste stop campervakantie


Wij konden pas laat in de middag onze camper van het verhuurbedrijf ophalen. Toen moesten alle spullen en proviand er nog in en dan pas vertrekken. Wij besloten de eerste dag van onze eerste campervakantie dus niet  al te ver te gaan en een eindje over de Gronings-Duitse grens in het centrum van de Oost-Friese stad Leer halt te houden.

De camperplaats bevindt zich op een plein in het centrum van de stad en van hieruit verkenden wij 's avonds deze stad. Het centrum is oud met een langgerekte hoofdstraat en nog wat leuke straten eromheen. De winkels waren al dicht. Nog maar even over de haven en langs de kaden gewandeld. Ja het water trekt ons nog altijd en dat is volop aanwezig in deze Oost-Friese stad aan de Eems.

Langs de kade onder anderen een schip van de bruine vloot. Het was de zomer van het Pokémons vangen. De jeugd op de wal had dus voornamelijk oog voor hun mobieltje en wat zich daar afspeelde Pokémon Go.
Wij vermaakten ons verder wel in deze stad. De andere dag zouden wij nog even wat boodschappen bij een Lidl inslaan en dan vertrekken richting Wedel.

De eerste bocht buiten de stad viel er een thermoskan uit het rek boven mij via mijn hoofd op de grond. Gelukkig beiden onbeschadigd. Behoudens nogal wat oponthoud voor Hamburg op de Autobahn verliep der rit naar Wedel zonder verdere problemen. Een goeie start van deze vakantie!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver