zaterdag 25 maart 2023

Floreffe, onder de abdij

Trektocht 2023 deel 4, 12 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor
Vervolg van Trektocht 2023 deel 3

Vanaf de stop in Incourt was een nog een stukje naar Floreffe, voor Namen rechtsaf en in Floreffe aangekomen, reden wij de mooie camperplaats aan de rivier de Sambre op. Ik heb het parkeergeld betaald in de automaat op het terrein en wij gingen even boven kijken bij de abdij op de rots.

Wij gingen via een slecht (de laatste 20 jaar niet) onderhouden pad (heb je wel vaker in België ;) met stukkene stukken leuning naar boven. Onze hond had er wel zin in, maar wij keken goed uit, dat wij niet weg gleden. Voor ons was het een groep padvinders ook gelukt, dus het zal ons ook wel lukken. Ja hoor! Maar boven liep het pad niet naar de abdij toe, maar er van af, hebben wij ook maar een stuk gedaan. Er was een groene deur onder een bijna instortend dak, uiteindelijk kwamen wij weer heelhuids naar beneden. Gezellig in onze camper.

boven bij de abdij

Ons volgende rondje ging langs de rivier en een stukje door het dorp. Feyenoord had best veel moeite om van Volendam te winnen, zagen wij op ESPN. 's Avonds na de rosé zijn wij ook nog even de brug over geweest naar de andere kant van het dorp. Met een hond kom je geregeld even buiten. 

kuiertje langs de Sambre


Morgen gaan wij op zoek naar een camperplek in het uiterste zuiden van België.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 5, 13 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver