zondag 26 maart 2023

Rochehaut, prachtig dorpje

Trektocht 2023 deel 6, 13 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor
Vervolg van Trektocht 2023 deel 5

Nog een goed uur was het rijden van Dinant naar de camperplaats Le Pallis in Rochehaut in de Belgische provincie Luxemburg. Behalve de camper van de Vlaamse eigenaar van deze camperplaats, die druk was met de verbouwing van zijn huis, waren wij de enige andere camper. De man vertelde ons, dat de camperplaats, direct aan een mooi toeristisch dorpje grenst. Later met mevrouw de eigenaar erbij nog even gezellig met zijn vieren gekletst over kinderen en hun en onze hond(en). Dit was de eerste camperplaats waar wij water konden tanken, dus dat hebben wij hier ook maar even gedaan met 2 grote gieters.

Ook de kapotte lade maken met de nieuwe in Dinant gekochte schroevendraaier was een eitje. Na het klussen was er een 'droge bui' en besloten wij maar even te gaan wandelen. Wat een prachtig dorpje is Rochehaut. Druk was het er natuurlijk niet op een regenachtige maandag in maart, maar het is er prachtig, met een paar winkeltjes en restaurantjes en er reed zelfs een zo goed als lege toeristentrein.

Van het centrale plein liepen wij door naar de buitenkant van het dorp waar je terecht komt bij het Panorama de Frahan, hier kijk je steil naar beneden op een meander in de Semois, waar in de bocht een heel dorpje ligt, Frahan dus.



Panorama de Frahan 1


Panorama de Frahan 2

Rochehaut een prachtig dorpje

Vandaag hadden wij hier het dorpje en uitzicht bijna voor ons alleen, maar ik verwacht dat het hier in de zomer smoordruk kan zijn, met wandelaars, fietsers en overige toeristen.

Terug in de camper hebben wij twee biertjes gedronken, heerlijk samen gekookt op de tafel in de wok en 's avonds hebben wij nog even video-geappt met de verhuurder van de camper, zodat wij de douche en het warm water goed aan de praat konden krijgen. Het lag aan een palletje (vorstbeveiliging) die nog verkeerd stond.
Nu kunnen wij ook weer gewoon douchen en warm water gebruiken. Top!


Het weer was niet top, maar het werd prachtig donker op de camperplaats, waar beide eigenaars 's middags de entourage in paassfeer hadden gebracht, en wij aten eerst een raketje en later een lekkere fles rosé.


Morgen gaan wij weer een landsgrens over Frankrijk in.

Wordt vervolgd in Trektocht 2023 deel 7, 14 maart 2023 (bezocht zie tripadvisor




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver