maandag 4 april 2022

Vlissingen, Westerschelde

 Midweekje Zeeland deel 11, 24 maart 2022 <- deel 10

De vierde dag van ons midweekje in maart, ik mijn korte broek aan, mijn lief een nieuw jurkje en wij gaan weer op pad in de auto. Langs kasteel Westhove bij Oostkapelle, Domburg, Aagtekerke, Meliskerke en dan over de N288 naar Vlissingen. De eerste indruk is met meer hoogbouw, heel anders dan van het iets grotere Middelburg.

kasteel Westhove

In het centrum van Vlissingen aangekomen parkeerden wij de auto in de parkeergarage in de Spuistraat. Wij liepen een rondje door het centrum met een wat rommelige mix van oud en nieuw en kwamen uiteindelijk bij de waterkant. Dat is waar wij voor naar een havenstad gaan.

Keizersbolwerk met vuurtoren

Wij belandden ten oosten van het Keizersbolwerk bij brasserie Evertsen met uitzicht op de Westerschelde genoten wij op het terras van een heerlijke wafel en koffie. Het was warm en wat heiig. Nog even een plas hier in het restaurant en dan verder verkennen.

Oranjedijk en Oranjemolen

Wij liepen langs de Vissershaven en het Arsenaal over de Oranjedijk richting Oranjemolen. Ondertussen kijken naar wat er voorbij vaart en de loodsen die vanaf het haventje achter het Keizersbolwerk af en aan voeren richting de grote schepen. Aan de overkant waren vaag de contouren van Breskens zichtbaar.

De Gevangentoren en Boulevard

Later liepen wij met onze hond nog bovenlangs richting Gevangentoren en Boulevard de Ruyter, waar wij het gebouw van Het Loodswezen passeerden. 


Onderlangs liepen wij weer terug, er voer een driemaster voorbij, door de kazematen bij het Keizersbolwerk liepen wij tenslotte weer richting stadscentrum. Tijd voor een warme maaltijd (tijdstip is tussen lunch en diner). Bij café De Concurrent genoten wij op het terras van een heerlijk patat met stoofvlees en een 0.0 biertje. Voor wij weer de auto pakten om terug te rijden naar Oostkapelle, ging mijn lief in de Hema nog even een half broodje kopen voor het laatste ontbijt in Zeeland.


Terug in Oostkapelle, wij waren nu samen met de hond troffen wij weer samen de 4 damherten in het bos. Zij bleven zo te zien ontspannen hun ding doen, terwijl wij met hond toezagen.

Morgen alweer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver