donderdag 22 oktober 2020

Bad Lauterberg, Oderstausee

 Met de camper naar de Harz 4e dag samen met onze pup, 1 oktober

Na het ontbijt in Bad Gandersheim wilden wij eerst even in het wildpark bovenaan de berg bij dit stadje gaan kijken. Mijn lief reed de berg op, maar die was zo stijl en smal, dat wij maar even een stukje achteruit reden, keerden en op pad gingen richting Braunlage. Even buiten de bebouwde kom lieten wij onze pup nog maar even uit op een weiland langs de weg.

Ook vandaag was er vanzelfsprekend van enige Straszenschade en omleidingen. Bij de eerste tussen Bad Gandersheim en Osterode was er zelfs een omleiding aangegeven. Daarna reden wij over Herzberg am Harz, Sankt Andreasberg en (weer omleiding) via Bad Lauterberg im Harz naar Braunlage, maar wij kwamen niet dichterbij. Rood-witte plastic hekken op de weg. Wij reden een overigens mooie route weer terug richting Bad Lauterberg en kwamen langs een prachtig stuwmeer. Hoog boven het meer vonden wij een mooie plek, om de auto even te parkeren. Tijd voor een bakje.

Koffiepauze in de Harz

Nadat wij de wagen op de open plek hadden geparkeerd, gingen wij eerst even aan de kant van het stuwmeer (de Oderstausee) van het uitzicht genieten. De pup en wij deden even onze behoefte en toen pakte ik de stoeltjes achter uit de auto ('het hok'). Van een afgezaagd stuk boomstam maakte ik een tafel en wij konden even mooij sitten

Koffie op een heerlijk verlaten plekje

Bij het 2e bakkie koffie sneuvelde wel een van de kopjes door de staart van de hond, maar ook in Duitsland Actions genoeg. Ondertussen hadden wij al besloten om de camping Braunlage links te laten liggen en een andere te zoeken. Die was vlakbij. Camping Glockental ligt 2,5 km verderop over de stuwdam. Dat wordt onze volgende halteplaats!

Odertalsee

Wij reden over de stuwdam, waar wij eerst even in de wacht moesten voor een tegenligger een gigantische vrachtwagen vol boomstammen, naar camping Glockental. De beheerder had schaft, maar al gauw werden wij te woord gestaan door een Nederlandse vaste kampeerder die de beheerder wel even zou appen. Wij konden een plekje gaan zoeken op het terrein.

Wegens Corona gesloten, terras camping Glockental

Mijn lief reed het gat in en we zochten een mooi plekje op een van de terrassen. Al gauw kwam ook de beheerder naar ons toe op zijn Segway. Met zijn drieën gingen wij naar zijn kantoortje en regelden wij alle zaken. We zouden ook een was doen. Dat kan hier voor een spotprijsje. Er gaan euro's in de automaten en voor 3 euro hadden wij de was schoon en droog. Terug met de droge was zagen wij onderweg een eekhoorntje spelen in de bomen. Ook onze pup reageerde hierop. Verder hebben wij ons 's middags prima vermaakt op deze camping. Het water weer aangevuld tot vol. Gewoon met de tien liter gieter uit 'het hok'. Het kraantje stond 20 meter achter de camper.

Camping Glockental

Eten deze avond was macaroni campingstijl met een blik boterhamworst. Tegenwoordig zitten er altijd van die mooie treklipjes aan. Het blik dat wij bij ons hadden had dat niet. Wij hebben dus een blikopener nodig. Niet bij ons. Even naar de vaste kampeerder die wij eerder vandaag troffen. Hij rookte een sigaartje voor zijn voortent en na even zoeken, vond hij voor ons een blikopener. Nog even grapjes gemaakt over wat Nederlanders zoal van huis meenemen op vakantie. Nou valt dat bij ons wel meer, zoveel voorraad kun je in zo'n klein campertje niet aanhouden en tot nu toe hebben wij elke vakantiedag minimaal een supermarkt bezocht. Morgen moeten wij wel voor 3 dagen inslaan. Zaterdag 3 oktober is een feestdag in Duitsland en winkels in Duitsland blijven in zondag nog allemaal dicht.
Overigens hebben wij vandaag weer heerlijk gegeten.

's Avonds is het hier knap donker, dat is fijn. 's Nachts de pup met zaklamp dus maar heel dicht bij de camper uitgelaten. Mijn lief maakte zich wel wat zorgen over hoe ze de volgende dag weer bij de steile helling op zou komen. Maar zoals de beheerder al zei. Er is hier nog nooit een kampeerder achter gebeleven. Bovendien de Nederlandse camper die vanmiddag vertrok en waarvan wij de bewoners hadden gesproken was het ook gelukt. Een persoon op de uitkijk naar eventueel tegemoetkomend verkeer (dat zal dan waarschijnlijk een vrachtauto vol hout zijn) en de ander in zijn een naar boven. Niet stoppen, want dan rol je terug.

Odertalsee in de morgen

's Morgens liet ik de pup uit in de ochtendmist die tussen de bergen van de Harz en boven het meer hing. Een prachtig gezicht en het beloofde weer een mooie dag te worden. Na het ontbijt en alle voorbereidingen reed mijn schat zonder problemen naar boven, terwijl ik op de uitkijk stond. Op naar Bad Lauterberg om boodschappen te doen in de Lidl. Daar liet ik de hond ook maar weer even uit. Vervolgens verlieten wij Bad Lauterberg en reden wij over de autoweg over de bergen van de Harz, waar het vol was met wandelaars, heel anders dan de rust die wij gisteren in de bergen tussen Herzberg am Harz en Braunlage zagen richting Wernigerode.

Parkeerplaats Lidl Bad Lauterberg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver