vrijdag 23 oktober 2020

Thale, Hexentanzplatz

Met de camper naar de Harz 6e dag samen met onze pup, 3 oktober 

Wij verlaten Wernigerode

Net als gisteren reden wij ook vandaag maar een betrekkelijk kort stukje van Wernigerode naar Thale. Het was een snelle rit, deels over de snelweg ten noorden van de Harz. Wij reden het dorp door en vrij vlot vonden wij de uitgestrekte camperplaats en de ingang naar de Thale Erlebniswelt.

Camperplatz nabij de Thale Erlebniswelt Seilbahnen

Na het installeren op onze nieuwe plek en koffie, gaan wij richting kabelbaan. Het is nog redelijk vroeg, maar al wel behoorlijk druk, want het was een feestdag en dan zoeken vele Duitsers een attractie op. De route liep langs een vakantiepark het klimpark naar de kabelbaan. Er was een stoeltjeslift naar de Rosstrappe, niet geschikt voor ons met de hond en een gondelbaan naar de Hexentanzplatz*. Eenmaal binnen ons Covid-19 mondkapje op en al gauw plas gedaan, kaartjes (retour) gekocht en in de gondel naar boven. Wij hebben wel veel langere kabelbaanritten gemaakt in de Alpen, maar dit is ook wel een heel leuk tochtje met uitzicht op het Bodedal naar boven en straks naar beneden treffen wij het nog leuker!

*De Hexentanzplatz is vermoedelijk een oud-saksisch cultuuroord met allerlei jaarlijkse rituelen, zoals de nacht van 1 mei. In die nacht worden de zogenaamde feesten der Hagedissen (woud- en berggodinnen) gevierd. Door een cultuurverbod werd het oord ooit verboden door Frankische christenen. Volgens de overlevering werd de plaats gebruikt om het verbod te handhaven. De Saksen, die als heksen verkleed waren, verjaagden de Franken echter met vliegende bezems.

Naar boven

Eenmaal boven aangekomen, kom je in een park- en pretparkachtige omgeving. Er is een theater, sprookjespark, beelden van heksen, dierentuin en allerlei eettentjes en bovenal een prachtig uitzicht vanaf dit 454 meter hoge punt, over het Bodedal en de bergen aan de overzijde. Al voor wij bij het uitzichtpunt kwamen, kwamen wij onze buren uit omgeving Cuxhaven van de afgelopen dag weer tegen. Zij hadden nu een camperplaats bovenop de berg genomen. Wij staan dus beneden.




Wij lopen en kijken rond in de drukte, maar genieten en als je het dal in kijkt merk je alle mensen niet. Tijd voor een lunch. Wij gaan in de rij staan bij een tentje en bestellen beiden een broodje braadworst en beiden een fles alcoholvrij bier. Die maakten wij gezeten op een kei op en een fles bier had ook genoeg geweest. Elk een halve liter was net iets teveel.

Tijd, vinden wij, om weer naar beneden te gaan. We troffen een prachtige van een schone ruit in de bodem voorziene gondel naar beneden. Beneden kopen wij nog een ijsco bij een karretje, dat wij op een bankje met houtsnijwerk tegenover het klimpark opaten. Ondertussen zien wij steeds een leuk eekhoorntje in het klimpark over de bookstammen rondrennen.


Weer bij de camper hebben wij ook nog een tijd buiten gezeten, want het was prachtig herfstweer vandaag. 's Avonds na de warme maaltijd bepaalden wij de route zouden vervolgen.


Wij gaan richting zee het eerste doel is Wismar met een tussenstop zondagnacht in Wittenberge aan de Elbe, dat ongeveer halverwege Thale en Wismar ligt.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver