vrijdag 3 november 2023

Sankt Andreasberg, bot

 Herfsttocht 2023 deel 6, 14 oktober 2023 (bezocht zie tripadvisor

Vervolg van Herfsttocht 2023 deel 5

Rond half elf vertrokken wij uit Hahnenklee en een aantal minuten later toen wij Zellerfeld in reden hadden wij al onze eerste tussenstop. Mijn lief ging even de boodschappen voor vandaag en morgen doen in de Aldi. 

Al gauw reden wij met de camper het stadje Sankt Andreasberg in. De route naar de camperstandplaats in Maps bracht ons niet naar de camperstandplaats, maar wij belandden bij een soort van smal fietspad aan de verkeerde kant van het sportcomplex met daarachter de standplaats. Een behulpzame inwoner van de stad wees ons een betere route, maar toch reden wij het complex de eerste keer voorbij, maar de volgende ronde kwamen wij er toch eindelijk.

Tussen de mooie oude houten gebouwen van de Samson mijn en museum en het op deze zaterdag ook in gebruik zijnde schoolsportveld door reden wij naar de camperplaats. Het leek ons erg leuk om later die dag het mijnmuseum te bezoeken. Die zou 2 uur opengaan.

camperplek met uitzicht op het sportveld

Eerst koffie met aardbeiengebak in de camper de hond een rondje en wij hadden ook wel zin in wat. Weet je, wij eten de kliek macaroni van eergisteren nu vast op. Even afwassen erna en laten wij nu het museum maar eens bezoeken.

Och het is nu iets na tweeën en vanaf twee uur zou de rondleiding zijn. Wij overbruggen de 150 meter naar het museum en... de deur zat alweer op slot. Een 25 meter verderop begon een man met de rondleiding voor een tiental bezoekers. Aan onze praat en lichaamstaal, zou die duidelijk moeten merken, dat wij ook geïnteresseerd zijn, maar er kwam geen toenadering en hij ging stoïcijns verder met zijn verhaal. Oké! Dan geen museumverzoek. Nogal bot gedrag. Zij hebben onze bijdrage zeker niet nodig.

Wij liepen nog maar eens een rondje om de Hilfe Gottes vijver in het park achter de camperplaats en zochten de camper weer op. Om de stanplaats te betalen zouden wij op zoek moeten gaan naar het Bad van het Kurpark, wij kwamen al erg in de schaduw van de bomen op dit natte terrein. Wij overnachten hier niet. Op naar de camping in Braunlage!

De hoge fontein in de vijver


Wordt vervolgd in Herfsttocht 2023 deel 7, 14 oktober 2023 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver