vrijdag 23 oktober 2020

Wernigerode, terrasjesweer

Met de camper naar de Harz 5e dag samen met onze pup, 2 oktober

Over gewone autowegen soms op flinke hoogte was het maar een korte rit van Bad Lauterberg naar Wernigerode.

Niet ver van het centrum is een grote camperplaats. De plekken achter de slagboom en de hekken, de eigenlijke camperplaats was al helemaal vol. Maakt niet uit wij staan niet graag achter slagbomen en hekken. Op de open parkeerplaatsen was nog plek zat. Die hadden ook nog eens als voordeel, dat je daar achter elkaar parkeert, zodat je niet bij je buren naar binnen kijkt. Wij betaalden het parkeergeld voor een dag met munten in de automaat, maakten een praatje met de buurman die vlak na ons kwam, een gepensioneerde uit de omgeving van Cuxhaven en gingen koffie drinken.

Na de koffie gingen wij de stad tussen de bergen, maar eens een beetje verkennen. We gingen via de brug over het spoor waar wij nog een stoomlocomotief van de Brockenbaan zagen rangeren. Op het viaduct had je ook een mooi uitzicht over de omgeving. Je zag aan de horizon in het westen de hogere bergen waaronder onmiskenbaar de 1141 meter hoge Brocken liggen en zuidelijk van het centrum zag je het kasteel Wernigerode boven de gelijknamige stad uit torenen.


Wij liepen door het stadscentrum in en kwamen al gauw op het plein met markt voor het stadhuis. Tegenover het stadhuis waren wat terrasjes, waaronder die van Eiscafé Venezia. Voor ons geen ijs, maar een maaltijd en dat kon daar ook. Wij gingen elk een pizza eten met een biertje erbij. Het bier en de pizza's waren heerlijk en onze pup gedroeg zich voorbeeldig op het terras. Ondertussen konden wij lekker wat kletsen en mensen kijken. Voorbijgangers genoeg hier.

stadhuis

Na de maaltijd gingen wij nog even de stad bekijken en wat winkelen in de Westernstrasze. Wij kochten o.a. een koelkastmagneet en 2 kaarten, maar die hebben wij nooit verstuurd, want wij hadden er geen postzegels bij. Wij liepen door tot de Westertoren en via een net iets andere route gingen wij toen weer terug naar de camper. 
Westernstrasze

Verder hebben wij ons 's middags en 's avonds wel vermaakt in en  bij de camper. Zo nu en dan weer even een rondje met de hond, een spelletje, een cursus Zweeds op de telefoon, wat lezen, een hapje en een drankje en het is weer laat. Bedtijd.

Kasteel Wernigerode in de ochtendmist

Wij wisten al, dat wij na Wernigerode naar Thale zouden gaan. Het was alleen nog even de vraag waar in Thale wij zouden verblijven. De camping viel al gauw af, toen wij er achter kwamen, dat vlakbij de kabelbaan naar de Hexentanzplatz een grote gratis camperplaats was. 's Ochtends na het ontbijt een praatje met onze buurman uit omgeving Cuxhaven, het legen van de wc en een rondje met de hond gingen wij weer goedgemutst op pad richting Thale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver