donderdag 8 augustus 2024

Angers, zwemmen en een drankje

Donderdag 11 juli, deel 15

Onze Tour de France 2024 (terug naar deel 14

Wij reden voor wij naar ons hotel voor vandaag gingen nog even langs de Lidl in Verrières-en-Anjou en checkten tegen drieën in in hotel Brit Hotel Angers Parc Expo – L’Acropole aan de rand van Angers. 

Op de vraag van de receptioniste of wij ook zouden dineren of ontbijten antwoordden wij nee en dat wij in de naastgelegen pizzeria zouden eten. Een goed restaurant beaamde zij. Wij kregen een kamer op de begane grond aan de kant van de parkeerplaats, zodat ik mooi via het raam de spullen naar de kamer kon brengen. 

Even later die middag was het tijd voor een drankje een rosé voor mijn lief en een lokaal biertje voor mij, lekker! 


Weer even later namen wij nog een tweede. Inmiddels hadden wij onze zwemkleding aan en waren wij verhuist naar de stoelen aan de rand van het zwembad. Beiden ook heerlijk even gezwommen.



Wandelen met de hond is hier niet echt wat voor wij tussen 7 en half 8 naar het restaurant gingen. Een rondje over de groenvoorzieningen rond het verkeersplein bij de Angers Expo. Daarna gingen wij het restaurant La Villa Angevine binnen, fijn ook onze hond  is hier welkom. Aan de tafel naast ons zat een Brits gezin met kinderen, die ook in ons hotel verbleven. De pizza's waren lekker en de pilsjes misten zoals overal in Frankrijk een goede schuimkraag.

Wij gingen lekker slapen en het werd weer dag. Na een ontbijtje op de kamer stapten wij on de wagen om 10 uur weer in de wagen. Wij reden dwars door Angers langs de  rivier de Maine op rechts en op een gegeven moment de stoere muren van het kasteel van Angers op links. Bij Bouchemaine staken wij de Maine over en arriveerden iets na half elf in Saint-Georges-sur-Loire, waar wij even echt  met de hond zouden gaan wandelen.

Naar deel 16 van onze Tour






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver