maandag 5 augustus 2024

Gennes-Val-de-Loire, Île de Gennes

Donderdag 11 juli, deel 14

Onze Tour de France 2024 (terug naar deel 13

Wij starten onze 6e etappe met een rit naar het winkelcentrum vlakbij in Saint-Avertin. Mijn lief koopt wat spullen in de supermarkt voordat wij weer verder westwaarts gaan. We rijden door de voorstadjes ten zuiden van Tours en vervolgens ten zuiden van de Loire verder naar het westen. 

Voor Chouzé-sir-Loire staken wij de Loire weer over en reden langs de noordelijke oever tot de stad Saumur. Een brug over over het stadsdeel dat op een eiland in de Loire ligt, nog een brug over en door de stad heen. Aan de rand van de stad was nog wat horeca. Wij stopten even,  maar de ene zaak was nog niet open en de andere mocht de hond niet naar binnen en zag er ook niet echt aantrekkelijk uit.

Maar weer verder. Minder dan 10 minuten verderop maakten wij een stop bij picknickbanken. Tijd voor koffie. Die hebben wij toch mee.  De picknickbanken waren bij de tuinen van Puygirault. Het begon wat te miezeren, maar het was nog wel te doen. Na de koffie wandelden wij nog even heuvelop het bos in achter de picknickplek, zodat wij nog even een plas konden doen. Daarna reden wij nog maar een 11 kilometer verder en besloten dat het tijd was voor de lunchpauze.

pauze op île de Gennes

In het stadje Gennes was mijn lief rechtsaf geslagen en wij reden weer een brug over om een tussenstop te maken op Île de Gennes. Wij zetten de auto in het gras en gaan eerst even met de hond de zandbank in de rivier op.  Daarna brachten wij de lunchspullen naar de picknickbanken om lunch te maken. Ik perste o.a. 4 sinaasappels uit en wij hadden nog lekkere broodjes.




Tegen half twee reden wij verder langs de Loire in de plaats Loire-Authion zag ik een gele brievenbus langs de weg aan de Loire. Even stoppen ik liep even terug om de 9 van de 10 inmiddels geschreven ansichtkaarten te posten en weer verder. Op naar Verrières-en-Anjou.

Naar deel 15 van onze Tour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver