vrijdag 9 augustus 2024

Ancenis, zesde etappe

Vrijdag 12 juli, deel 16

's-Morgens hadden wij een eerste tussenstop in Saint-Georges-sur-Loire. Aan de noordkant van dit dorp lieten wij onze hond uit en later na ook de pizza-automaat eens te hebben bestudeerd, die er vlak bij de parkeerplaats stond, zijn wij naar de andere kant van het dorp gereden.

Aan de andere kant van het dorp ging mijn lief even shoppen en later ging ik nog even voor wat boodschappen naar de Aldi. Zo'n anderhalf uur brachten wij in dit dorp door voor wij doorreden richting Ancenis, waar wij tegen enen arriveerden. Aan de rand van Île de Lage aan de rand van de Loire waren picknickbanken, bij een daarvan dronken wij onze koffie.

Na de koffie kuierden wij de Loire langs naar de brug, dan kon onze hond even zijn ding doen en weer terug via de straat er achter. Wij liepen nog even linksaf naar La Pierre Couvretière dolmen. Een hunebed, maar niet als zodanig voor ons zichtbaar. Je zag een deksteen uit een poel steken. Maar wij zijn inmiddels in het land van Obelix. De Bretonse naam van dit stadje is Ankiniz.

La Pierre Couvretière dolmen

Wij liepen weer terug naar de plek waar wij koffie hadden gedronken en besloten hier ook maar lekker te gaan eten. Wij wilden niet in de zon zetten dus zetten wij ons eigen tafeltje en stoelen dicht bij het water in de schaduw van een boom.


Bij de Aldi had ik kant en klare Boeuf Bourgignon in blik gevonden. Elk een blikje, even opbakken, heerlijk warm gegeten. De croissantjes die ik in Saint-Georges-sur-Loire had gekocht zouden wij 's-avonds in het hotel wel eten.

Halverwege de middag vertrokken wij naar ons hotel in een voorstadje bij Nantes: Thouaré-sur-Loire. Als wij het van te voren hadden geweten hadden wij iets anders gekozen, want de omgeving van het hotel is best troosteloos, maar morgen wacht ons een topdag, weet ik nu.

Naar deel 17 van onze Tour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver