maandag 24 juli 2023

Zenderen, Al Capone

 Wij waren een dagje met de wagen eropuit en al op de terugweg, onze hond had in Hengelo even zijn behoefte gedaan en wij waren van plan in het dorpje Zenderen wat te gaan eten. We rijden langs een kloostercomplex het leuke dorp in en verderop in de hoofdstraat op een driesprong staat het leuke restaurant Al Capone met aan de achterzijde bij de bijbehorende ijssalon ruime parkeergelegenheid.

Honden mogen er niet binnen, maar wij mochten op het terras, dat verder vandaag niet open zou gaan, prima en onze hond kreeg een bak water. Bij onze Birra Moretti 0.0% bestelden wij een Capone plank als voorafje, die je vanaf 2 personen kan bestellen, dit was een echte aanrader, lekkere Italiaanse vleeswaren, olijven, kaas, tomaatjes, gegrilde paprika, carpaccio, zalm, kuit enz. Gelukkig hadden wij daarna nog even pauze. Ondertussen begon het restaurant achter ons ook aardig vol te lopen. 

Wij zaten aan ons 2e birra toen de pizza's kwamen een Al Capone en een Big Boss, zoals bijna altijd gaven wij elkaar een helft van elkaars pizza's. Beiden heerlijk. We waren te vol voor een nagerecht. Na te hebben betaald, een plas en een pepermuntje, liepen wij weer naar de wagen.


We pakten de etensbak van de hond achter uit de auto en gaven haar te eten en nog wat water. Vol en voldaan reden wij daarna weer op huis aan, Almelo door en terug op de N35 op, wat een heerlijk dagje.

Alphonse Gabriel (Al) Capone (New York, 17 januari 1899 – Palm Beach County (Florida), 25 januari 1947) was een beruchte Amerikaanse gangster in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw. Hij (kind van Italiaanse ouders) werd geboren in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn, maar verhuisde later naar Chicago. Tijdens de periode van de drooglegging beheerste hij in Chicago het merendeel van de misdaad o.a. het uitbaten van casino's, het organiseren van prostitutie en illegale handel in alcohol. Hoewel de politie van zijn misdaden op de hoogte was, kon Capone lange tijd ongestraft zijn activiteiten voortzetten. Uiteindelijk werd hij toch gearresteerd, beschuldigd van en veroordeeld voor belastingontduiking. "Scarface" moest zijn straf uitzitten in de gevangenis op het eiland Alcatraz. Eind 1939 werd hij vervroegd vrijgelaten vanwege zijn slechte gezondheid. Hij stierf uiteindelijk ruim zeven jaar later aan een hartinfarct, ten gevolge van een beroerte. Capone was toen net 48 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver