donderdag 29 juni 2023

Mexicaanse tortilla

Mexicaanse tortillas zijn heerlijk. Ze zijn er van maïs en van tarwe. Hier eten wij toch meestal de tarwe versies. Eenvoudig zelf te maken met bloem, wat water, wat olie en een koekenpan, maar in tegenstelling tot pannenkoeken kopen wij de tortillas meestal kant en klaar in verpakkingen van 8.
Wij verwerken ze bijvoorbeeld in burrito's, ze kunnen als bijgerecht met honing bij de chili, maar ook maken wij er vaak koude borrelhapjes van met gerookte zalm, salade en knoflooksaus. In Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten is dit dagelijkse kost in allerlei toepassingen. Ook wij eten ze inmiddels best wel veel. Heerlijk.

 

In Tortillas voor de Daltons, moeten de neven Dalton worden verplaatst naar een nieuwe gevangenis dicht bij de Mexicaanse grens. De boevenwagen wordt onderweg 's nachts door een Mexicaanse bende gestolen, de Rio Grande doorgereden en komt zo  in Mexico terecht. Ze dachten geld in plaats van boeven te hebben meegenomen. De Daltons werden door de bende bijna opgehangen, maar Joe Dalton bood aan samen te gaan werken. Lucky Luke, die ook het eerdere transport begeleidde moet de boeven weer naar de bajes in de VS brengen. Mexico wil deze vier boeven niet. Hij laat zich verkleed als landheer vanuit een Mexicaanse Hacienda door de Daltons en de Mexicaanse bende ontvoeren en uiteindelijk komt alles weer op zijn pootjes terecht en eindigt dit album als vanouds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver