zondag 18 juni 2023

Ringkobing en Skjern

 Met de camper naar Denemarken, woensdag 3 augustus 2016

We zouden die dag op onze tocht door Denemarken vanaf Hvide Sande met de camper niet zo ver rijden, maar het was in tegenstelling tot gisteren een nogal regenachtige dag, dus werd het voor ons doen best een lange rit.

Wij reden over de landtong westelijk van het Ringkøbingfjord noordwaarts en daarna rechtsaf. Wij reden even niet slim, maar dat was achteraf wel leuk... Per ongeluk reden wij dwars door het schilderachtige centrum van het stadje met zijn krappe straatjes. Aan de andere kant van de stad deden wij onze boodschappen voor vandaag en funshopten nog even in de daarnaast gelegen Lange woonwinkel en bouwmarkt.

En verder.


Nadat wij aan de rand van het plaatsje Skjern hadden getankt begon het te regenen en wij reden oostwaarts. Aan het begin van de middag reden wij ergens een kleine camping op in het midden van Jutland. Er was niemand, maar wij zochten een vrije plek om een lekkere lunch en koffie voor ons zelf te maken. Op een gegeven moment sprak een kampeerder ons aan. Deze camping is van een vereniging waarvan je lid moet zijn. Prima, wij eten onze lunch wel op en rijden verder, richting Jutland, waarvan een deel op het eerste stuk snelweg, dat wij in onze vakantie sinds Hamburg tegenkwamen.

Op naar Jelling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver