zaterdag 4 december 2021

1e dag van de advent

 Het is 28 november en wij vieren dit jaar een week voor 5 december al Sinterklaas. Mijn lief moet namelijk op 5 december werken. 's Middags zijn wij met zijn allen bij ons thuis, wij eten lekkere dingen en wij gaan pakjes uitpakken en wij hebben gedichtjes voor elkaar gemaakt.

Het werd weer een heerlijke middag en avond en ook ik kreeg drie leuke gedichtjes. Een van de cadeaus die ik kreeg van Sint (mijn dochter) met een leuk gedicht was een adventskalender, een heel leuke met led lampjes en 28 laatjes... en vandaag is toevallig ook de 1e dag van de adventsperiode in plaats van Sinterklaasavond.


De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest: dit is het feest waarbij de geboorte van Jezus wordt gevierd. Het Liturgisch jaar begint na de grote groene tijd door het jaar met de advent. Eenvoudig gerekend begint de advent vier zondagen voor Kerstmis. De advent begint altijd op de eerste zondag na 26 november Sint-Siricius en eindigt op 24 december bij het avondgebed. Hierdoor is de lengte van de adventsperiode verschillend, maar telt wel altijd vier zondagen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver