dinsdag 21 november 2017

Sinterklaasavond, 5 december


Wij vieren ook onze feestdagen. Op 5 december vieren wij net als vele anderen in Nederland Sinterklaasavond.

Hoe vieren wij dat? De Sinterklaasliedjes worden gespeeld, zowel de traditionele als de nieuwe. Er wordt in november geloot wie aan wie wat geeft en iedereen koopt dan voor diegene de cadeautjes, maakt surprises en een Sinterklaasrijm.

Bijvoorbeeld de dobbelsteen bepaalt op Sinterklaasavond wie het eerst een gedichtje leest en een surprise of cadeau uitpakt.

Behalve de traditionele Sinterklaaslekkernijen bestaat omhuizen de afspraak, dat iedereen wat lekkers maakt en dat al die dingen bij elkaar de maaltijd voor die avond vormt, da's bij ons dus toegevoegd aan de Sinterklaastraditie. Lekker liflafjes snacken op de bank dus.

Bovenstaande verhaaltje is van een paar jaar geleden. Sinterklaas vieren wij nog altijd op 5 december, maar net als in de 'grote' maatschappij is ook Omhuizen de Sinterklaastraditie altijd aan het evolueren.

Inmiddels trekken wij geen lootjes meer, maar koopt iedereen voor iedereen een cadeautje. Souvenirs maken wij niet meer, nog welk gedichtjes. Voor de tapas hadden wij gisteren 5 december 2019 mooi de tafel gedekt:
Net als vroeger belandt al het pakpapier op de grond rond de salontafel waar de aanwezige huisdieren twee honden en een kat heerlijk in rond kunnen struinen. Na afloop en nog wat lekkers ruimen wij alles in 1 keer weer op. In ons keukenkastje staat voor het komend weekend nog wel wat lekkers, gekregen chocoladeletters, overgebleven pepernoten en speculaas...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver