donderdag 31 maart 2022

Veere, gauw klaar

 Midweekje Zeeland deel 9, 23 maart 2022 <- deel 8

Gisteravond zei ik, wij kunnen morgen wel eens in het stadje Veere kijken, dat moet een heel mooi oud vestingstadje zijn. 


's Morgens voor het zover was, heb ik eerst even de hond uitgelaten in de Manteling, waar de runderen mooi gespiegeld bij een poel stonden en ik even daarvoor al genoot van het geluid van de bonte specht in het bos. Na het ontbijt reden wij via Serooskerke naar Veere. Wij parkeerden de auto voor 3 uren voor het hoge lokale tarief, nadat een paar Duitsers op leeftijd hun parkeergeld hadden voldaan. Dat duurde even, want de meeste Duitsers gebruiken alleen contant geld. En wij startten de wandeling door dit stadje. 
Dit stadje is eigenlijk nooit tot volle wasdom gekomen, want het past -nog steeds- ruimschoots binnen zijn omwalling. Er zit lekker veel ruimte tussen de omsingeling en de bebouwing. De eerst indruk.
In de haven lag een Henri Dunant-achtig riviercruise schip. Op de parkeerplaats stonden op dit vroege (rond 10 uur) uur al 3 toeringcars. De eerste groep bejaarden krijgen met een gids al een rondleiding.

Wij lopen naar het kanon langs het water. Maken wat foto's en lopen langs de dijk bij het meer. Een visser is aan het werk. Wij doen rustig aan en lopen onder de Campveerse toren langs. Wij zijn in het stadscentrum. Eigenlijk is deze stad alleen een stadscentrum. Meer toeristen met gids, waarschijnlijk zo'n buslading. Wij lopen een straatje in en komen langs het stadhuis, een paar terrasjes, een paar winkeltjes rechtsaf. Wij komen uit bij de inderdaad Grote Kerk van Veere. Eigenlijk zijn wij al rond.

Wij besluiten weer de auto te pakken en naar Middelburg te gaan.
Veere, heel mooi, monumentaal, veel 50+ toeristen, geen jongeren, weinig leven in dit stadje.

Wij zagen twee Vlamingen bij de parkeerautomaat en zij namen onze parkeerkaart waar nog ruim twee uur op staat voor twee euro over.

Zicht op Veere vanaf de omwalling

het Veersemeeren de Campveerse toren
 
de Schotse huizen

Wij rijden naar Middelburg!

Naar deel 10 van midweekje Zeeland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver