maandag 9 mei 2022

Moederdag

 Zondag 10 mei 1998 was het moederdag, onze dochter en zoon waren 4 en 3 jaar. Op school en op de peuterspeelzaal hadden zij vanzelfsprekend ook al wat voor mijn lief gemaakt. Zelf kwamen zij op het geweldige idee ontbijt op bed voor ons te maken. Toen wij nog op bed lagen zijn zij naar beneden gegaan en hebben voor ons heerlijk ontbijt gemaakt. Elk twee sneetjes brood met jam en elk een glas ranja. Ja theezetten vonden ze te gevaarlijk. Lief he?

En veel beter dan de moederdag van het jaar daarvoor. Had onze dochter het kraantje van de wasbak op haar kamer open gezet. stop erin. Toen wij erachter kwamen was de vloer op de kamer al helemaal nat. Gelukkig hadden wij in ons toenmalige huis in Harderwijk betonnen vloeren.

Moederdag is een feestdag die wordt gevierd ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving. Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd: dit verschilt per land. In grote delen van de wereld, waaronder Nederland en België, valt Moederdag op de tweede zondag in mei.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver