vrijdag 13 mei 2022

Voor ik ga slapen

 Eergisteren heb ik een boek uitgelezen met een groot 'Groundhog Day' gehalte, de psychologische thriller 'Voor ik ga slapen', wat je noemt een 'pageturner'. Ik had hem zo uit.

Het boek is geschreven door S.J. Watson een Engels auteur, geboren in 1971, die debuteerde in 2011 met dit boek. In 2015 bracht hij zijn tweede boek uit: Tweede leven. Watson werd geboren in Stourbridge, in de West Midlands. Na zijn studies aan de Universiteit van Birmingham verhuisde hij naar Londen, waar hij in diverse hospitalen werkte en zich specialiseerde in de diagnose en behandeling van slechthorende kinderen. 's Avonds en in het weekend schreef hij fictie.



Onze herinneringen bepalen onze identiteit. Maar wat als je geheugen elke dag opnieuw in je slaap wordt gewist?

Christine wordt 's ochtends wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis, naast een man die ze niet kent. Ze herinnert zich niets van wat er die nacht is gebeurd en besluit snel haar kleren aan te trekken en naar huis te gaan. Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel. Christine herkent zichzelf niet: ze is veel ouder dan ze dacht.

De man vertelt haar dat hij Ben heet en dat ze al tweeëntwintig jaar getrouwd zijn. Dat ze in haar eigen huis is. En dat haar geheugen jaren geleden is aangetast door een ernstig ongeluk.

Elke nacht als Christine gaat slapen worden haar herinneringen gewist. Elke ochtend opnieuw moet iemand haar vertellen wie ze is. Christine is volledig afhankelijk van Ben. Maar als ze op advies van haar dokter een dagboek gaat bijhouden, ontdekt ze dat Ben haar lang niet alles vertelt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver