zondag 11 maart 2018

Julianadorp aan Zee, sauna

Het gebeurt maar heel weinig, dat wij in een korte vakantie een huisje met een sauna boeken. Afgelopen week in Julianadorp aan Zee was dit het geval. Ons huisje in een prachtig klein park, vlak tegen de duinen had een sauna.

Wij waren al veel vaker in sauna's geweest, maar nu hebben wij er 4 dagen 1 tot onze beschikking.
Maandag de eerste dag, na wandelen in de duinen en langs zee en de heenrit en na de warme maaltijd werd het tijd. De sauna was opgewarmd en zou 3 uur aanblijven, de temperatuur maximaal.

Wij er samen in. Wij hadden het wel eens langer in sauna's volgehouden. binnen 10 minuten namen wij omstebeurten een koude douche en gingen wij vervolgens een kwartiertje op ons handdoek op de bank in de woonkamer zitten. Daarna, tweede sessie, nog iets korter, koude douche, kwartiertje bank, derde sessie, ook net geen tien minuten, koude douche, kwartiertje bank. Aankleden, biertje.

De volgende dag kan ie wel twee en een half uur i.p.v. drie en de temperatuur een standje lager.
Die ochtend ook weer een hele mooie wandeling gedaan, boodschappen daanna in Julianadorp, nog eens gekuierd, rummikub gespeeld en na de warme maaltijd met elk een heerlijk paardenbiefstukje, weer in de sauna, per sessie hielden wij het toch net wat langer voor dan de dag ervoor, maar na twee sesssies vonden wij het wel weer voldoende. 'Je zit eigenlijk alleen maar naar die zandloper te kijken, terwijl wij vervolgens daarna op de bank gezellig kletsen'.

De woensdag, de dag dat wij onder andere Fort Kijkduin in Huisduinen bekeken, was de temperatuur nog een tandje lager, de duur ingesteld op twee uur, maar na een sessie (wel de hele zandloper uitgezeten / uitgekeken) vonden wij het welletjes.

De vierde dag geen sauna, maar gezellig samen in het grote bad, dat wij ook in dat huisje hadden. Veel gezelliger:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver