zaterdag 29 juli 2017

Heidelberg - Stadswandeling


Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!


De eerste nacht heerlijk geslapen in Ibis Budget Bonn Súd in Königswinter en de tweede dag rijdt mijn lieve meid mij naar Heidelberg, ik weer op de bijrijdersstoel.



Heidelberg is een prachtige oude universiteitsstad. Wij hebben er ondanks de hitte kilometers gelopen, langs de rivier de Neckar en door de gave oude binnenstad. De berg Königsstuhl hebben wij niet beklommen en het slot dus niet bekeken. Zondag is daar nog echt zondag in 2017. De horeca is wel open, maar alle winkels zijn dicht, behalve wat souvenirszaakjes op de markt. Wij hebben er heerlijk goulash gegeten op het terras van Hackteufel in de Steingasse in het centrum van Heidelberg. Daarna hebben wij het centrum verder bewonderd en zijn wij weer teruggelopen naar het hotel vlak bij het station, waar wij 's-avonds nog heerlijk op een terrasje hebben gezeten en genoten van het gekrijs van... verder had mijn vrouw op deze wandeling al een paar (goedkope) schoenen versleten. 



Wegens het broedzige weer hadden wij ondertussen besloten, om de dag daarop naar Böblingen te gaan, want daar is een hotel met zwembad...

Karlsplatz, met het slot op de achtergrond

Op vakantie altijd even het toilet bezoeken na horecabezoek ;-)

Meer over en vanuit Heidelberg staat in onderstaande stukjes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver