zondag 14 januari 2024

Noordwijk, toffels

 Nadat wij beiden in december erg druk zijn geweest met werk, maar ook met helpen bij een verhuizing van onze zoon, besloten wij het eerste vrije weekend van 2024 gelijk maar lekker een weekendje eropuit te gaan. Wij hadden een mooi huisje gehuurd in Noordwijkerhout en een early check in. 

Wij arriveerden even na twaalven bij 'Strandplaats Nederzand' ten noorden van Noordwijk aan het strand. Het was nog vies weer, dus gingen wij direct naar binnen en genoten daar van een heerlijke apfelstrudel met koffie en deden elk een plas. Leuke zaak. Het plein had op dit moment meer een skihut, dan een strandinrichting, maar dat is niet zo gek in de winter, toch?

Na de koffie met lekkers gingen wij ondanks het vieze weer even naar het strand, want wij boeken nabij de kust om de zee te zien, voor de bollenvelden zijn wij te vroeg. 

Tegen een uur reden wij naar het vakantiepark Dunimare waar we een mooi huisje aan de buitenkant van het park tegen de vaart met uitzicht op de landerijen hadden geboekt. Sleutel halen, uitladen, auto naar de parkeerplaats en even relaxen en lunchen.

vuurtoren Noordwijk

Tien voor drie stapten wij in de auto, wij wilden even Noordwijk verkennen en daar wellicht uit eten. Wij parkeerden bij het Vuurtorenplein, want is er ergens een vuurtoren, dan wil ik hem zien. Vanaf het Vuurtorenplein liepen wij het strand op en kuierden met onze hond over het strand in zuidelijke richting, genieten van zand water en wolkenluchten. Gelukkig was het al sinds 2 uur droog. Nabij het dorpscentrum van deze typische badplaats met hier en daar wat ouds, maar ook veel lelijke hotels uit zestiger-  en zeventiger jaren, gingen wij het dorp in met wel een mooie oude winkelstraat.

In de Hoofdstraat van Noordwijk aan Zee kochten wij in een souvenirwinkel een koelkastmagneet een zeemeeuw en cadeautjes voor onze dochter en zoon. Mijn lief heeft toffels mee, ik niet. Ik ben niet zo'n pantoffelheld, maar had thuis wel een stukken paar liggen. Tijd voor een paar nieuwen dus, we moeten geen koude voeten. Wij liepen dus ook nog even de Van Haren binnen en door vonden wij een paar mooie toffels voor opa zelf en een klein paar voor onze kleinzoon van bijna zeven maanden.

strand Noordwijk aan Zee

Al gauw waren wij weer uitgewinkeld. Om uit eten hadden wij een strandtent nabij onze wagen op het oog. Toen wij naar binnen wilden zagen wij dat honden alleen op het terras mogen. Bij 6 graden is buiten eten geen goed idee. Wij hadden spullen in het huisje. Wij gaan daar lekker koken. Rond etenstijd zaten wij lekker in ons huisje aan de nasi.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver