dinsdag 19 september 2017

Monschau, is dit echt?

Onze reis naar Zwitserland donderdag 20-juli-2017


Vakantietijd! Hond thuis bij kinderen, wij heen en weer naar Zwitserland, geen vast plan, dus zwerven!

De derde en laatste dag in de Eifel slingerden wij van Schalkenmehren door de Eifel naar het schilderachtige stadje Monschau. In deze rit doorkruisten wij ook nog een klein stukje Duitstalig België.

Wagen geparkeerd aan de rand van het centrum en op een gegeven moment aangemeld in ons hotel. Het pand was van buiten prachtig, maar wel alleen contant betalen en het personeel sprak geeneens Duits, alleen oostblok Engels. Er zat een deur zonder slot tussen onze kamer en die van de buren (de deur ging ook een keer per ongeluk open) nou ja wij zaten ons gelukkig gewoon voor te bereiden op de volgende wandeling. Wij hebben heerlijk gegeten op een terrasje vlak bij das Rote Haus, gelukkig niet in het restaurant onder het hotel, want ook daarover zagen wij achteraf niet veel goede recensies.

Tsjah een heel leuk schilderachtig stadje waar de Roer (Rur) doorheen stroomt, met wat leuke (toeristische) winkeltjes en horeca, maar het gaf ons een idee van, het lijkt meer een openluchtmuseum, dan dat er echt mensen wonen en leven. Is dit echt? Volgens mij wonen praktisch alle mensen in de buitendorpen van deze gemeente. Dus na een middag en avond. hoe mooi het hier verder ook is, heb je het er echt wel weer gezien.

De andere ochtend vroeg op, de sleutel achter gelaten op de piano, want personeel was er nog niet en een heerlijk ontbijtje gehaald bij de bakker om de hoek. Daar nog even nagepraat met twee Duitse ex-hotelgasten, die tegelijk met ons vertrokken en de gang van zaken in dat hotel ook maar vreemd vonden.

Na het ontbijt zochten wij de wagen weer op, om via o.a. Eindhoven weer naar huis te rijden aan het eind van deze prachtige zwerftocht.

\
De Burcht

De Roer

Frühstück



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver