donderdag 1 augustus 2024

Meaux, leuk hotel met eigen terras en zwembad

Maandag 8 juli, deel 7

Onze Tour de France 2024 (terug naar deel 6

Na onze picknick is het via Trilport nog een paar minuten rijden naar onze finishplek van de derde etappe, het Acostel hotel in Meaux. Rond half 5 hadden wij ingecheckt bij hotel Acostel aan de rand van Meaux vlakbij de rivier de Marne in een mooie groene omgeving.

Hotel Acostel is dus een mooi hotel in het groen, de hotelkamers liggen langs het openluchtzwembad met allemaal een eigen terrasje buiten. De accommodatie is wel wat verouderd, maar toch  een fijne plek voor een overnachting. Wij gingen allebei al gauw even zwemmen (opfrissen in het zwembad) en daarna dronken wij heerlijk een rosé op ons eigen terrasje. Onze hond ging al gauw binnen liggen in onze kamer, vond ze toch fijner.

's Avonds nog even de hond uitlaten in de omgeving. De kinderen hier hebben geen enkele schroom voor onze hond en willen, ondanks dat ze soms blaft, haar aanhalen en aaien. 's Avonds bij een wijntje gebeurde een ongelukje. Een wijnglas brak. Toen maar de bierglazen uit de auto gepakt voor het laatste wijntje.

Gelijk zwemmen



De Marne met zicht op de spoorbrug tussen Meaux en Trilport

De ochtend van dinsdag de negende begon met een rondje met het hondje, wij liepen de brug over en in de naastgelegen plaats Trilport liepen wij naar de rivieroever, katten ontwijkend. Ontbijten deden wij weer heerlijk op ons eigen terrasje. Douchen was geen groot succes, net als gisteren werd de douche van onze kamer 9 niet warm. Dan nog maar een keertje zwemmen voor vertrek.

Ondanks de douche was het toch een heerlijke overnachting en wij vermeldden het probleempje nog maar even bij het uitchecken. De hoteleigenaar wilde toch nog even laten zien, dat ondanks eerdere klachten hierover bij kamer 9 op grotere afstand van de boiler of geiser de douche toch wel warm werd. Wij keken een paar minuten mee, de douche werd niet warm. Van het aanbod in een andere kamer te douchen maakten wij geen gebruik. Wij gaven de beste man een hand en vertrokken voor de 4e etappe van onze ronde van Frankrijk. De eerste tussenstop zou een picknickplek tussen  de rivieren Seine en Yonne in Montereau-Fault-Yonne worden.

Naar deel 8 van onze Tour


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver