woensdag 14 augustus 2024

Ouistreham, 10e etappe

Maandag 15 juli, deel 21


Mont Saint Michel gezien... Vandaag maar gauw verder naar een wat minder bekende bestemming. Iets na negenen door die ellendige slagboom en na 20 minuten waren wij in Avranches, lukte het tanken gisteren bij de Carrefour in Pontorson niet met een Nederlandse pinpas, hier lukte het gelukkig wel bij de pomp, daarna nog even langs Action, mijn lief en de Lidl, ik en verder; op weg naar Ouistreham, met een bocht westelijk om Caen heen was het een anderhalf uur rijden. We stapten uit bij de parkeerplaats bij de haven en het was wat miezerig weer. Zicht op de vuurtoren en even verderop lopen wij langs de veerbootterminal waar de boten naar Portsmouth VK vertrekken. Het lijkt wel een concentratiekamp met al dat prikkeldraad. moet dat nou echt zo?


Wij lopen aan het eind linksaf om de veerbootterminal heen en komen bij het strand, aan het Kanaal. Hier is op dit moment niets te doen en aantrekkelijk ziet het er ook niet uit, wel wat anders dan afgelopen zaterdag. 

Toen wij terugliepen van het lege strand, raakten wij nog even aan de praat met een stel met zoon van ongeveer 13 jaar uit de omgeving van Rotterdam en bespraken even de eigenaardigheden van Frankrijk.

Op de terugweg doken wij beiden omstebeurten even een openbaar toilet in en terug naar het centrum. Daar zijn wat restaurantjes. In restauurant Le Goeland zochten wij een plekje in de serre. Twee koffie en een heerlijke omelet met friet en salade. Dat was een goed maal.

Nog een uurtje rijden binnendoor naar ons hotel van vandaag in Lisieux.

Naar deel 22 van onze Tour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver