zondag 4 augustus 2024

Châteauneuf-sur-Loire aan de...

Dinsdag 9 juli, deel 10

Onze Tour de France 2024 (terug naar deel 9

Na onze heerlijke maaltijd in de regen onder de brug bij Sury-aux-Bois was het nog ruim een half uur naar Châteauneuf-sur-Loire, waar wij tegen vijven incheckten. Er liep al een hondje rond bij de balie, dus ook onze hond was -gratis deze keer- welkom. Wij hadden een kamer op de begane grond verbleven daar bijna anderhalf uur en gingen toen het stadje even verkennen. Een honderd meter van het hotel was het kasteel van Châteauneuf-sur-Loire waar wij doorheen wandelden en met een omtrekkende beweging liepen wij van een hele andere kant het stadje weer in op zoek naar ons eerste ijsje in de vakantie. Zo snel was in dit stadje nergens een verkooppunt voor ijs te vinden, maar ons eigen hotel bracht uitkomst, die verkocht ons een lekkere cornetto, die wij buiten opaten.
's Avonds proosten wij voor een keer onze rosé in de nieuwe plastic glazen, dat is het toch niet helemaal. De andere morgen maakten wij weer een ronde door het kasteelpark, nu weer op andere plekken, ontbeten op onze kamer, maakten koffie voor onderweg en checkten om half tien uit bij dit fijne hotel.


Op het terrein van het kasteel van Châteauneuf-sur-Loire

Onze eerste stop deze morgen was slechts een goeie kilometer verderop aan de rand van de stad aan de Loire, hier genoten wij van de vergezichten, lieten de hond even badderen, keken van ons af voor wij onze weg rond kwart over tien vervolgden.


Pont de Châteauneuf-sur-Loire

De Loire is erg ondiep met veel zandbanken, dus een brede, maar heel rustige rivier

Wij vervolgen de 5e etappe van onze tour en rijden vandaag westwaarts voornamelijk langs de Loire.

Naar deel 11 van onze Tour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver