maandag 5 augustus 2024

Chambray-lés-Tours, halve finale

Woensdag 10 juli, deel 13

Onze Tour de France 2024 (terug naar deel 12

Wij vertrokken weer vanaf de heuvel en reden terug naar het stadje Chaumont, via dezelfde brug staken wij opnieuw de Loire open en reden verder westwaarts via de noordelijke oever.

Tot La Ville-aux-Dames, daar staken wij de Loire weer open, vulden onze benzinetank en reden langs de agglomeratie van Tours onder andere langs het stadion van Tours FC naar de zuidelijke voorstad Chambray-lés-Tours waar ons hotel was, een aardig hotel in een saaie buitenwijk, maar dat maakt niet uit. Wij checkten in en brachten onze spullen naar onze kamer op de 1e etage. Wij zouden hier voor de verandering een keer in het hotel warm eten. Dat kan vanaf 7 uur. De entrecôt met patat en 3 slablaadjes stond in no-time voor onze neus. Dus wij zouden ruim op tijd zijn om de halve finale van het voetbal EK Nederland - Engeland op onze kamer op de grote tv te zien. 

Toen wij eerder vanavond de hond uitlieten, verlieten een paar landgenoten het hotel in oranje outfit in de stad de wedstrijd te gaan kijken. Wij kijken lekker op onze kamer.


Xavi Simons scoorde al in de 7 minuut, maar Oranje kon maar tot de 18e minuut van de voorsprong genieten. Na een (twijfelachtige?) VAR-beslissing krijgt Engeland in de 18e minuut een penalty en Denzel Dumfries geel en Kane scoort 1-1. Het blijft 1-1 tot de 90ste minuut, waarin Watkins 1-2 scoort. Engeland wint en staat zondag in de finale tegen Spanje. Nederland heeft het nog ver geschopt na een 3e plaats in de poule fase en wij hoeven niet in oranje door de stad ;)

's Ochtends hebben wij hier voor de verandering ook eens ontbeten voor wij richting volgende bestemming vertrokken.

Naar deel 14 van onze Tour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver