zondag 11 augustus 2024

Beauvoir, doe als de Fransen

Zondag 14 juli, deel 19

In de achtste etappe van onze Ronde van Frankrijk rijden wij van het Bretonse Saint Nazaire, naar het Normandische Mont Saint-Michel. Na 2 uur en 15 minuten rijden stopt mijn vrouw, het is warm, bij de supermarkt Carrefour aan de rand van het plaatsje Pontorson. Mijn lief gaat naar binnen, koopt behalve de boodschappen, waaronder vanzelfsprekend rosé, 2 Mont Saint-Michel bekertjes en een koelkastmagneet. Hebben wij de prullaria al voor een vast lagere prijs al binnen dan op de rots. Wij probeerden nog te tanken, maar op een of andere manier doen onze pinpassen het niet bij de tankstations van supermarkten in Frankrijk, frustrerend.

Pontorson, Carrefour

Vanaf Pontorson is het een paar minuten rijden naar het dorpje Beauvoir, hier zijn picknickbanken langs het kanaal Coueson. In een rechte lijn erachter ligt Mont Saint-Michel.

Beauvoir, Coueson, Mont Saint-Michel domineert de omgeving

Fransen houden ook van picknicken, alle banken zijn bezet, geeft niet, wij hebben ons eigen meubels mee en gaan eerst even een eindje met de hond lopen. Daarna haal ik alle benodigdheden uit de auto en wij doen als de Fransen, wij gaan picknicken. Voor de tweede keer in de vakantie wordt het een pot bouef bourgignon met rijst. Heerlijk. Groepje wandelen voorbij met een vlaggetje omhoog. Zal met de nationale feestdag te maken hebben.

Na anderhalf uur breken wij ons kampementje weer op en rijden het dorpje door richting parkeerplaats voor bezoekers van Mont Saint-Michel.

Naar deel 20 van onze Tour





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver