maandag 5 augustus 2024

Domaine de Chaumont-sur-Loire

Woensdag 10 juli, deel 12

Onze Tour de France 2024 (terug naar deel 11

Wij gingen in Blois de brug over de Loire over en reden een minuut of 20 of de noordelijke oever. Bij Chaumont-sur-Loire staken wij opnieuw de Loire over reden het stadje door en omhoog richting kasteel. Wij parkeerden een paar straten van kasteel en tuinen vandaan en kuierden naar de ingang. De hond mocht gelukkig mee het park in, maar niet in het kasteel. Wij hebben dus alleen het park bekeken, daar inspiratie voor thuis opgedaan, een ijsje gegeten en ieder een plas gedaan en gelachen. Kortom wij hebben ons hier twee uren prima vermaakt.


Een prachtige waterloop is gemaakt in een dal vlak voor het kasteel, inspiratie voor thuis


Het kasteel van Chaumont ligt hoog boven de stad en kijkt uit op de rivier. Het staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het kasteel van Chaumont-sur-Loire dat voorheen Catharina de Medici en daarna haar rivale Diane de Poitiers toebehoorde en dat meesterlijk de Loire domineert, werd gebouwd in de 15e en 16e eeuw. In de tuinen van het kasteel is sinds 1992 het 'Conservatoire International des Parcs et Jardins de Chaumont-sur-Loire' gevestigd. Er is een experimenteel gedeelte dat telkenjare volgens een ander thema wordt ingericht.

Vanaf het kasteel terras kun je prachtig over de Loire uitkijken

Zwaluwen vliegen druk in het rond op de binnenplaats

Na dit bezoek aan de tuinen van het kasteel zochten wij onze opgewarmde auto weer op, om richting eindpunt van vandaag te rijden bij Tours.

Naar deel 13 van onze Tour


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver