zondag 4 augustus 2024

Blois, een prachtige skyline aan de rivier

Woensdag 10 juli, deel 11

Onze Tour de France 2024 (terug naar deel 10

Wij rijden bij Châteauneuf-sur-Loire over de Loirebrug en ten zuiden van de rivier rijden wij westwaarts over b-wegen op een gegeven moment rijden wij langs een kilometers lange muur (ja Frankrijk, overal muren en hekken en slagbomen) en uiteindelijk komen wij weer bij de Loire.
De muur betrof de 32 kilometer lange muur van kasteel Chambord, waar wij ook nog een glimp van opvingen onderweg. Voorbij Chambord maakten wij een stop in de prachtige stad Blois aan de Loire.

Wij stappen even uit, een prachtige uitzicht over de rivier op de stad en het kasteel van Blois en de kathedraal. De hond wil weer even badderen, maar ik wachtte even af tot een stel hun kano's te water hadden gelaten om de rivier af te roeien. Wij genieten van het uitzicht, maar wij deden ook nog wat inkopen, in de sigarettenwinkel Tabac Presse Loto Le Celtique, wat souvenirs, 10 ansichtkaarten en alle 9 postzegels die zij nog in voorraad hadden.

Skyline van Blois


Een stel startte hier hun kanotochtje

Wij hadden onze auto geparkeerd op een plek waar je niet lang mocht parkeren. Na een half uurtje reden wij weer verder over de noordoever van de Loire om die rivier bij Chaumont-sur-Loire opnieuw over te steken, om het plaatselijke kasteeltje te bezoeken.

Naar deel 12 van onze Tour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver