zondag 11 augustus 2024

Saint Nazaire-sur-Mer, oceaan

Zaterdag 13 juli, deel 18


Tegen drie uur kwamen wij vanuit het leuke Saint Marc-sur-Mer terug in Saint Nazaire. Voor de Tweede Wereldoorlog was het de belangrijkste transatlantische haven van Frankrijk vanwaar de transatlantische lijn naar Midden-Amerika vertrok.

In WO II bouwden de bezetters hier grote betonnen onderzeebootbunkers, die nog steeds het stadsbeeld bepalen. Na de oorlog werd de verwoeste stad herbouwd, waarbij men de haven de rug toekeerde.

Affijn wij checkten om drie uur in in Hotel de l'Europe, waar wij door de receptionist prima werden ontvangen. Hier kon je fris water tappen beneden in beugelflessen, zodat wij geen chloorwater hoefden te drinken. Wij hadden een prachtige kamer met balkon aan het plein, gooiden hier alles open, heerlijk luchtig, relaxen.

Het album 'De 7 kristallen bollen' van Kuifje speelt zich deels in Saint Nazaire af, posters her en der in de stad herinneren je daar aan

Aan het eind van de middag / begin van de avond gingen wij weer de stad in, wij zijn  in  de gigantische onderzeebunkers geweest, zagen het plaatselijke hunebed en bezochten haven en vuurtorens, zagen qua natuur vele exoten in de Loiremonding allemaal Japanse oester en verderop de gigantische grote Loirebrug. 

Wij liepen nog even langs de zee, maar besloten niet een van de drukke terrassen te bezoeken (zaterdag en morgen quatorze juillet), maar gingen terug naar ons hotel, waar wij er samen nog een gezellige avond van maakten. Heerlijk vakantie!



De dolmen van Trois Pierres

De volgende morgen ontbeten wij buiten op het terras van het hotel. Dezelfde receptionist was weer aan het werk, daarna staken wij rond kwart voor tien in ruim 2 uur Bretagne over, om in Normandië Mont Saint-Michel te gaan bezoeken.

Naar deel 19 van onze Tour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver