donderdag 29 oktober 2020

Dangast, wadlopen

  Met de camper naar de Harz, 11e dag samen met onze pup op vakantie, 8 oktober 

Wij hadden weer prima geslapen bij de Elbe in Wischhafen. In het dorp heeft mijn lief eerst nog even boodschappen gedaan bij de Netto, daarna heb ik bij een bank in het dorp nog even wat flappen getapt, want in Duitsland ben je op sommige plekken nergens zonder 'bar geld'. Het viel mij ook op hoeveel bankfilialen er overal nog zijn in dit verder toch best wel moderne land.

in Wischhafen

Na de zaken in het dorp reden wij eerst door de regio rond Cuxhaven richting Bremerhaven. Hier lieten wij op een parkeerplaats langs de weg de hond nog even uit. Verder lieten wij deze havenstad vandaag rechts liggen. Bremerhaven hebben wij 4 jaar eerder al eens bezocht. Verder onder de Wezer door en daarna richting Oost-Friesland. Ook hier werd weer gewerkt aan de weg en reden wij een omleiding van een kilometer of 10 door het vlakke land. 

Nog een stukje snelweg en toen arriveerden wij in het kleine Oost-Friese dorpje Dangast.  De officiële camperplaats aan zee was afgesloten, maar vlak hierbij konden wij onze kleine camper op een parkeerplaats parkeren, en wij hebben vervolgens netjes het dagtarief in de parkeerautomaat betaald (muntgeld).


Voor en na de koffie en lunch gaan wij lekker even het strand en dorp verkennen. Ach en die miezerregen vind ik wel bij het Waddengebied passen. 

Op het strand vlak bij het haventje staan nog wat kunstobjecten, de Keizer Butjatha troon en de Penis-sculptuur van Eckart Grenzer, maar het is ook leuk om gewoon het glibberige steigertje op te lopen het wad in, om te genieten van de fouragerende kluten op het wad.


Vanaf het steigertje kijken naar de kluut

Onze pup maakte haar vuurdoop met wadlopen, maar zij heeft het nog niet helemaal onder de knie!

's Middag dachten wij, wij kunnen best nog wel even door de regen om brood te halen in de kleine dorpssupermarkt verderop. Wij kuierden met hond weer door het bos achter het strand achter de al volledig ontruimde camping bij het strand langs naar de supermarkt. Mondkapje op en ik naar binnen. Al het normale brood natuurlijk al uitverkocht. 


Dus voor het ontbijt morgen nog maar even terug gekomen. In plaats daarvan heb ik maar wat lokale lekkernijen meegenomen. De Flensburgers horen daar eigenlijk niet bij, want die komen uit Flensburg, maar wij zijn al fans van deze biertjes sinds de vorige campervakantie. Een verdund roseetje ging er wel in, maar dronk als frisdrank. En de Oost-Friese kniepertjes voor oud en nieuw zijn anders dan die uit Kampen met anijszaad.

's Avonds terwijl wij muziek luisterden en een spelletje speelden kletterden de eikels uit de boom en de regen op ons dak. De avondwandelingetjes met de hond gingen in pikkedonker richting strand. Wij sliepen heerlijk.


's Morgens gingen wij al voor wij gedoucht hadden even naar de supermarkt. Mijn lief ging naar binnen en ik liep even door naar het strand om uit te kijken over zee en de vuurtoren Arngast in de verte. Met een zak broodjes kuierden wij weer terug.


Weer bij het haventje langs met het Molenfeuer torentje, dat buiten werking is  zag ik de avond ervoor. Douchen en ontbijten. Toen alles weer klaar en opgeruimd was konden wij weer verder richting Nederland. Wij hadden Leer als bestemming in ons hoofd, maar uiteindelijk werd het Weener.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver