vrijdag 23 oktober 2020

Wittenberge aan de Elbe

 Met de camper naar de Harz 7e dag samen met onze pup, 4 oktober 

Zondag verlieten wij het Harzgebergte weer ten noorden van Thale, om noordwaarts richting kust te rijden. Het was redelijk rustig op de weg en het schoot lekker op. Halverwege onze rit, die naar Wittenberge zou gaan, bij Colbitz vonden wij een mooi stukje grond met dennenbos langs de weg, waar wij even de hond uit konden laten en een kop koffie drinken. Zo gezegd, zo gedaan. 

bij Colbitz

Daarna reden wij weer verder zonder obstakels en omleidingen naar het stadje Wittenberge, waar wij een mooie complete camperplaats bij een jachthaven aan de Elbe hadden gekozen. In het begin van de middag waren wij daar al. Even met de hond naar de rivier en lunchen. 


Later die middag gingen wij even het stadje in. Anders dan in Thale of Wernigerode voel je je hier wel meer als de oude DDR. Er wordt gewerkt aan verbetering. Een derde van de wegen in het kleine centrum, waaronder de weg langs de rivier was opgebroken. Door het centrum liep ook nog een straat zonder verharding en er waren 0 (nul) winkels en drie horecazaken. Nou zouden die winkels vandaag toch gesloten zijn. Er is nog wel een mooie oude stadspoort in de binnenstad, maar doordat de rest wel een make over mag hebben denk je. Laat maar.

Aan het eind van de wandeling genoten wij overigens nog wel van een heerlijk ijsje met advocaat en slagroom erin en op bij het restaurant van de jachthaven. Ach en de Elbe is hier niet zo imposant als bij en boven Hamburg, maar wel mooi genoeg en het mooiste van deze plek.

's Avonds kwam net als vroeger met de boot de havenmeester het geld ophalen en wij konden bij hem direct de broodjes voor het ontbijt bestellen en afrekenen. Hij zal die onder de wielkast leggen. Verder zouden wij hier voor vertrek nog even water innemen, vuil water afvoeren en de wc legen.

De zon gaat onder aan de oostzijde van de Elbe

En in het westen komt ie  met morgenrood weer op, dat betekent...

's Avonds aan de Elbe genoten wij van het avondrood, 's morgens toen ik bij de Elbe onze hond uitliet genoot ik van het ochtendrood. Dat betekent straks regen.

Inderdaad wij vertrokken hier met regen, eerst richting Action, waar mijn lief onder andere twee nieuwe koffiekopjes, want er was 1 gesneuveld boven de Oderstaussee, kocht en daarna naar supermarkt Kaufland, waar ik boodschappen deed en mijn lief verraste op ijs voor vanavond als toetje. Wij hebben tenslotte een vriesvakje in onze koelkast.

In Kaufland

Op naar Wismar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver