woensdag 21 oktober 2020

Bad Gandersheim, Rio Gande

  Met de camper naar de Harz 3e dag samen met onze pup, 30 september.

Nadat wij in Hamelen onze ronde met de hond hadden gedaan, gingen wij het vuilwater afvoeren boven de daarvoor bestemde put en vertrokken wij over het heuvellandschap richting volgende stop de camperplaats Rio Gande in Bad Gandersheim. Deze rit verliep op zich lekker vlot met slechts een omleiding. De camperplaats was goed verlicht en de stroom sloten wij niet aan, want wij hadden in Hamelen scheerapparaat en tandenborstel al opgeladen voor de komende dagen en de koelkast doet het prima op gas. Wij zaten tegen het centrum en het riviertje de Gande met uitzicht op een mooie door de herfst roodkleurende wingerd in de bosjes tegen de heuvel.
De wingerd

Na aankomst maakten wij een wandeling door het stadje. Een leuk typisch Duits stadje met een paar verlaten terrasjes in het centrum wat horeca, weinig winkels en hier en daar mooie pandjes. Onderweg kregen wij van een groepje schooljongens wel weer de complimenten voor de mooie Mechelaar pup die wij mee hebben.

De stiftskerk in de binnenstad

Na de wandeling door de binnenstad gingen wij lunchen. Ik zette de klapstoelen achter de camper en zette de campingtafel in elkaar en zo konden wij mooi buiten zitten met het zicht op de groene heuvel.

's Middag liepen wij nog door de woonwijk op de heuvel (met een mooie omweg dus) naar de Lidl, waar wij onderweg met de camper waren langs gekomen voor onze dagelijkse boodschappen en 6 flessen drinkwater. Via de korte route langs de doorgaande weg liepen wij weer terug naar de camper.

Kik

Ook aan het begin van de avond gingen wij nog een stukje wandelen. Zo kwamen wij langs het riviertje door het groen bij de weg uit, waaraan de Aldi en de Kik lagen. Deze waren beiden nog open tegen zevenen. De Aldi lieten wij links liggen, maar mijn schat kocht nog een leuke trui in de Kik.

Zo is er alweer een dag van de vakantie voorbij. De volgende dag gaan wij verder omhoog naar de Harz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver