maandag 26 oktober 2020

Wismar, weggedrukt

Met de camper naar de Harz, 8e dag samen met onze pup, 5 oktober 

Na in Wittenberge de laatste boodschappen te hebben ingeslagen vertrokken wij naar het noorden richting Wismar. Het regende aanhoudend en dat maakte de camper erg lawaaierig, de muziek van onze usb-stick was soms nauwelijks meer te horen. Het was een redelijk saaie route grotendeels over de autobahn, maar op een dag als deze is dat helemaal niet erg. Halverwege net in de bondsstaat Mecklenburg- Voor-Pommeren op parkeerplaats Meynbach Ost hielden wij nog even een pauze om onze pup uit te laten en daarna weer verder.

Net in Wismar nog even diesel getankt en daarna tegen enen op naar de Camperplaats. Die was knap vol, de beheerder wist nog een plekje voor ons campertje weggedrukt tussen een rozenperkje vol keien en een sloot, maar 't paste precies en wij hadden plek! Lunchen.

Na de lunch vonden wij het tijd om de omgeving en havens te verkennen. Wij liepen langs de jachthaven en verder langs een cruiseschip en rondden toen een pier. Daar keken wij eerst uit over de baai richting Oostzee en daarna liepen wij via de andere kant weer terug richting centrum.

Cruiseschip, zal in 2020 niet veel te doen hebben

Uitzicht richting zee

Die route terug was ook leuk, want richting oude en vissershaven. Op een gegeven moment ligt er een replica van een middeleeuwse kogge, met daarachter een kleine kermis. Op zich hoef je speciaal om zo'n kogge te zien niet naar het oosten van Duitsland. In een van onze eigen hanzesteden Kampen ligt er ook een in de Buitenhaven.

De Kogge


en de kermis

Dichter naar de binnenstad toe wordt het ook steeds weer drukker. Je hebt uitzicht op de gezellige kade voor de Waterpoort en op een gegeven moment buig je af naar rechts richting vissershaven met ook een paar leuke viszaakjes. Daarna liepen wij naar links via de andere zijde van de kade richting Waterpoort. Ook hier nog een viszaak in een vissersboot. Wij wachten voor het stoplicht en wandelen met onze pup onder de stadspoort door. Daarachter een mooie oude straat waar verder niets te doen of te beleven was.

Wassertor

Wij gingen deze straat niet verder in, want onze pup had alweer flink wat (kilo)meters in de benen. Naar rechts. Daar komen wij uit bij een opvallend pand op een dubbele boogbrug boven de gracht de Grube. Het vakwerkhuis zelf heet Gewölbe. Je kunt hierin ook kamers boeken voor een overnachting.

Gewölbe / Grube

Onze pup maakt nog even kennis met een mooie donker Oud- of Oost-Duitse herder en wij lopen weer terug naar onze camper. Weer veel, maar lang niet alles gezien. Tussen de buien door zullen wij nog een aantal keren de hond uitlaten deze middag en avond. 's Avonds hadden wij een heerlijk ijsje als toegje na de maaltijd. Daar was mijn schat erg blij mee. Verder verbleven wij voornamelijk in ons campertje. Afgesproken om de volgende dag richting westen halt te houden in Bad Segeberg in Sleeswijk-Holstein.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver