woensdag 21 oktober 2020

Hamelen, kunt u mij de weg vertellen

  Met de camper naar de Harz 2 samen met onze pup.

Op 29 september waren vertrokken wij uit Ibbenbüren en brachten wij, omdat dat niet kon geen bezoek aan de Dörenther Klippen. Ach we zouden nog rotsen genoeg zien. wij waren op een landstrasze beland, maar zodra wij het bord Osnabrück zagen reden wij weer terug richting autobahn.

Dat gaat een tijdje goed, maar na een tijdje rijden en dat zul je altijd zien wil de Tom Tom ons bij een afslag de autobahn afsturen, die op dat moment net gesloten is. In Duitsland wordt dan meestal geen alternatieve route aangegeven, dus zoek het maar uit. 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?'*

Uiteindelijk reden wij via een landstrasze het stadje Bad Salzufen binnen. Het was lunchtijd. Wij parkeerden de camper langs de weg in een parkeervak en ik ging eerst maar eens even onze hond uitlaten. Mijn lief dekte ondertussen de tafel voor de lunch. Heerlijk geluncht met verse broodjes. Vervolgens bleven zochten wij een nieuwe route via b-wegen naar Hamelen, want wij vonden dit geen aantrekkelijk stadje om te overnachten.

Na de lunch reden wij via de plaatsjes Lemgo, Dörentrup en Aerzen naar de rattenvangerstad Hamelen.


Bürgerhus van 1560 en Hamelen is de rattenvangerstad**

Nadat wij met onze Duitse buren een praatje hadden gemaakt op de camperplaats en papiergeld voor muntgeld gewisseld, zodat wij middels de parkeerautomaat konden betalen, zijn wij het mooie stadscentrum in gegaan. Wij liepen langs de Wezer. Deze wandelpromenade is waarschijnlijk zomers' een stuk gezelliger. Fijn even de stad in geweest. Kaarten voor de kinderen gekocht en ik mocht van mijn lief een nieuw paar rubber klompen van € 5 voor wanneer ik snel even naar buiten moet. Makkelijk. Daarna weer terug naar de bus. Gezellig eten maken.

uitzicht op Wezer en Wezerbergland vanaf het gazon voor de Rattenfänger-Halle

De camperplaats vlakbij het stadscentrum

's ochtends vanaf de camperplaats even de fiets- en voetgangersbrug over en je bent de stad uit. Kun je prima de hond even uitlaten.

aan de Wezer

's Avonds spelen wij gezellig een spelletje met muziek erbij en een snackje en een drankje. Voor middernacht is de laatste ronde met onze pup wel gedaan en gaan wij op de kooi. 's Ochtends de eerste ronde met de hond ontdekte ik een mooi groen uitlaatgebied even over de brug aan de rand van de stad bij een jachthaven en volkstuincomplex. Na het ontbijt gingen wij er samen nogmaals na toe. Op de brug nog een gesprek met 2 mannen (vader en zoon?) die ook een pup van 4 maanden bij hun hadden, maar van een piepklein ras. 

De avond ervoor hadden wij al besloten om vanaf hier in 2 etappes naar de Harz te rijden. Halverwege de route ligt Bad Gandersheim nog net in het Wezerbergland, dus dat wordt de volgende halteplaats.

*Link naar de Spotify Playlist Radio Omhuizen met o.a. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer van Rob de Nijs uit de tv-serie uit de jaren '70

**Sage uit de 13e eeuw. De rattenvanger kwam naar Hamelen om een rattenplaag te bestrijden. De bevolking prees hem en beloofde een betaling. Hij lokte de ratten met een fluit en liet ze verdrinken in de Wezer. Omdat het stadsbestuur weigerde te betalen, keerde hij terug toen de inwoners in de kerk zaten, speelde fluit en lokte 130 kinderen mee. Hij leidde hen een grot binnen en sloot ze op. In andere versies neemt hij ze mee naar de Koppenberg en iedereen verdwijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver