woensdag 7 juni 2023

Saint Louis, Lambert

 Onze reis naar de Verenigde Staten van Amerika

's Ochtends al heel vroeg bracht het taxibusje van het hotel ons na twee heerlijke dagen Albuquerque naar de plaatselijke luchthaven, inchecken, instappen en onderweg naar Saint Louis. In Saint Louis wachten wij een anderhalf uur op luchthaven Lambert voor wij weer naar JFK in New York vliegen, vanwaar wij in de nacht weer terug naar Schiphol zouden vliegen.

Van Saint Louis hebben wij dus helaas niets meer gezien dan de luchthaven.

De imposante Mississippi rivier waarop het Lucky Luke avontuur Bootrace op de Mississippi van tekenaar Morris en scenarist René Goscinny uit 1961 zich afspeelt hebben wij dus helaas niet gezien. In dit verhaal wordt de stad Saint Louis ook aangedaan door de twee rivaliserende stoomboot-kapiteins.



Het 16e album van Lucky Luke, twee ruziënde raderboot-kapiteins Lowriver en Barrows willen door middel van een bootrace van New Orleans via o.a. Saint Louis naar Minneapolis het monopolie op de vaart over de rivier verkrijgen. Lucky Luke gaat bij een van de kapiteins aan boord, omdat de ander het vals spelen van de andere kapitein te kunnen verijdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver