zondag 11 juni 2023

Peter van Opperdoes en Jacob (De Waal en Baantjer)

 Twee treinritten en een halfuurtje in de veranda, toen had ik deze uit. Deel 5 van de serie De Waal en Baantjer een heerlijk (bijna gezellig) misdaadverhaal, dat zich grotendeels afspeelt in Amsterdam. Een Rat in De Val,  tijdens een grote schoonmaak van de Singelgracht zijn de twee rechercheurs er getuige van dat een Ford Mondeo wordt opgetakeld met daarin het lichaam van Albertus Johannes Fredericus Koolschijn, alias Bertje van de Dijk.




Een Rat in de Val

Een rat in de val is het vijfde deel van de Nederlandse detectiveserie De Waal en Baantjer die vanaf deel 4 door alleen Simon de Waal werd geschreven, na het overlijden van Appie Baantjer.

Tijdens een grote schoonmaak van de Amsterdamse Singelgracht stuit een grijper op een auto, die diep in de modder vastzit. Waarschijnlijk een oude auto die vanuit een parkeerplaats het water in is gegleden of geduwd, denkt men. Maar als de brandweer de auto uit het water takelt, blijkt het lichaam van een dode man nog achter het stuur te zitten.
Rechercheur Peter van Opperdoes en zijn trouwe collega Jacob ontdekken dat de eigenaar van de auto lang geleden als vermist is opgegeven. Maar is de inmiddels onherkenbare man in de auto wel de vermiste eigenaar? En wat doet die tas met vergane papieren en bankbiljetten in de kofferbak van de auto? Het raadsel is compleet als blijkt dat de bestuurder niet verdronken is, maar hoogstwaarschijnlijk al dood was voor hij in het water terecht kwam.
Van bedrogen echtgenotes tot de koerier van de onderwereld...Van Opperdoes en Jacob hebben geen idee waar ze het zoeken moeten in deze mysterieuze zaak.

De boekenserie De Waal en Baantjer werd in 2015 grotendeels verfilmd onder de titel Bureau Raampoort.

Alle delen:

2009: Een Rus in de Jordaan
2010: Een lijk in de kast
2010: Een dief in de nacht* **
2011: Een schot in de roos
2011: Een rat in de val (gelezen)
2012: Een mes in de rug
2012: Een licht in de duisternis
2013: Een wolf in schaapskleren
2013: Een tip van de sluier
2014: Een tien met een griffel
2014: Een kuil voor een ander
2014: Een schim in de nacht


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver