woensdag 7 juni 2023

Rebecka Martinsson

Zo die is uit, weer een spannend boek. Deze maal het eerste deel van Rebecka Martinsson, een thrillerserie, die zich voornamelijk afspeelt in en om Kiruna een Zweedse mijnstad boven de poolcirkel.
Op Netflix had ik al eens een of twee afleveringen van de op basis van deze boeken gemaakte tv-serie gezien, maar ik had niet het geduld om alles te gaan zien.. Dit boek heb ik voornamelijk in de trein van en naar mijn werk gelezen, is de rit zo voorbij.

Åsa Elena Larsson (Uppsala, 28 juni 1966) die in Kiruna is opgegroeid is de schrijfster die de detectiveromans met juriste Rebecka Martinsson als hoofdpersoon heeft geschreven.

Van de serie zijn de volgende boeken verschenen:

Zonnestorm - Solstorm (gelezen)
Midzomernacht - Det blod som spillts
Het zwarte pad - Svart stig
Tot de woede is geluwd - Till dess din vrede upphör
De tweede zonde - Till offer åt Molok
De zonden van onze vaders - Fädernas missgärningar

In 2007 is van het boek Solstorm een gelijknamige film gemaakt onder regie van Leif Lindblom.

In 2017 verscheen de eerste tv-serie van Rebecka Martinsson in 8 delen, met in 2020 een tweede seizoen met nog een 8 afleveringen.


Zonnestorm

Het is hartje winter en aan de poolhemel is noorderlicht te zien als in een kerk in het Noord-Zweedse Kiruna een geestelijke, Viktor Strandgård, wordt vermoord. Zijn zus Sanna vindt het verminkte lichaam. Dan treft de politie bij haar het moordwapen en Viktors bijbel aan...
Omdat Sanna doodsbang is verdacht te worden van de moord en zo haar kinderen kwijt te raken, belt zij haar oude vriendin Rebecka Martinsson. Die belooft met tegenzin te helpen en terug te keren naar de stad waar ze opgroeide.
Niet iedereen is blij met de terugkomst van Rebecka: ze draagt een duister verleden met zich mee, waarmee ze eerst zal moeten afrekenen voordat ze de ware schuldigen kan aanwijzen.
Maar in de lange poolnachten verspreiden schuld en het kwaad zich razendsnel en ongemerkt...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver