donderdag 2 januari 2020

Leeuwarden, lekker schaatsen

Op de kerstdagen had mijn lief gewerkt, maar de derde kerstdag had zij eindelijk vrij.
Door die kerstdagen hebben zijn wij niet op familiebezoek geweest. Onze beide kinderen hebben echter op tweede kerstdag wel lekker bij ons zitten gourmetten.

Derde kerstdag moesten wij dan maar samen wat leuks gaan doen. Dit combineren wij dan met een bezoek aan mijn ouders. Mijn ouders hadden 's morgens nog iets anders te doen, dus konden wij samen lekker gaan schaatsen.

In het verleden heb ik best veel geschaatst, vooral op natuurijs. De laatste jaren is het er door het weer en andere omstandigheden helaas niet van gekomen. Vandaag maar weer eens proberen. Ook door het tv programma 'De IJzersterkste' dat op dit moment uitgezonden wordt op zaterdagavond, waren wij lekker gemaakt.

Wij rijden dus op vrijdagmorgen naar Leeuwarden, om te gaan schaatsen, nu eens niet aan de zuidkant Leeuwarden in, maar via de Haak om Leeuwarden aan de westkant. Onderweg (je verwacht het niet in december) zagen wij nog een groep van vele honderden kieviten in de weilanden aan de westkant van de stad.

Auto geparkeerd op het Fryslânplein en 2 kaartjes gekocht, 't is kerstvakantie dus voor 2 x € 5 waren wij klaar, is geen geld toch?

Schaatsen die wij 2 weken ervoor hadden laten slijpen onder gebonden en.... wat reed dat heerlijk weg. Een paar jaar niet geschaatst, maar wat is dat fijn om weer eens te doen. Moeten wij toch vaker doen, het gaat zo soepel, lekker snel en gemakkelijk. Na een aantal ronden, even 2 koffie in het middenterrein bij de 11s-bar en daarna maar weer rijden. Storend is wel bij het baan betreden, waar wij al wachtten op de snel passerende geoefende de schaatsers, tot er een gaatje viel, om over te steken, dat zij toch schreeuwden dat wij niet moesten oversteken... idioten! Dat waren wij ook echt nog niet van plan... Wij zaten immers nog op de boarding rustig een rustig moment af te wachten.

Na afloop van het schaatsen heerlijk in het restaurant boven met de winterzon in onze rug een heerlijke uitsmijter gegeten en vervolgens reed mij lief mij Leeuwarden door naar mij ouders in Huizum. Daar hebben wij nog lekker even bijgepraat met een gigantisch stuk oranjekoek en later in de middag reden wij goed doorvoed weer terug naar Zwolle.

Ja Zwolle mist dat echt wel als grote stad... een mooie kunstijsbaan!

Meer over en vanuit Leeuwarden staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver