vrijdag 19 april 2024

Beekbergen, laatste stop

 Deel 10 van paasvakantie 2024,  29-03-2024 (terug naar deel 9)

Onze vakantie op Tripadvisor

Onze paasvakantie 2024 Playlist op Spotify 

Wij hadden in Heimbach nog even getankt en zijn toen onderweg gegaan naar huis. Het is Goede Vrijdag, in Nederland is dat gewoon een werkdag, maar in Duitsland een feestdag. De winkels zijn dicht en de Duitsers gaan allemaal de autobahn op, want ze kunnen een lang weekend recreëren.

Bij Kerpen gingen wij de snelweg op en reden vandaar over Mönchengladbach richting Venlo, wij reden Nederland weer in, maar tot de Waal reden wij nog constant tussen alleen maar Duitse kentekens, Duitsers onderweg naar de Noordzeekust in Nederland. Toen wij richten Zwolle reden, waren de auto's weer voornamelijk Nederlands. Het werd tijd om te lunchen.

Kwart voor een reden wij bij wegrestaurant Mendel bij Beekbergen de parkeerplaats op. Wij lieten onze hond even plassen en gingen naar het restaurant. Grote sticker op het raam. Honden mogen niet naar binnen. Beetje teleurstellend na een week waar onze hond overal van harte welkom was. Het is geen terrasjesweer, dus moeten wij maar wat anders zoeken. Het werd de Heksenketel in de dorpskern van Beekbergen. Voor de zekerheid belden wij eerst maar even of de hond ook naar binnen mocht.. Dat mocht, dus eropaf!

De Heksenketel, kleurrijk met alle voetbalsjaaltjes

Het was gezellig in dit café en op een gegeven moment liep het ook wel aardig vol in dit café en wij aten er een heerlijke saté. Super. Alle sjaals van Nederlandse en buitenlandse voetbalclubs aan het plafond zijn prachtig. De man achter de bar vertelde, dat de Feyenoordsjaal bij het raam al 35 jaar oud is en er hing ook een sjaal van mijn Cambuur.

Ook Cambuur is vertegenwoordigd
Na een uurtje hier liepen wij weer naar de auto en mijn lief bracht ons weer naar huis. Onze paasvakantie zit er weer op, maar wij hebben nog wel een paar dagen vrij.

Meer over en vanuit Beekbergen staat in onderstaand stukje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver