zondag 5 november 2023

Eschwege, Werratalsee

   Herfsttocht 2023 deel 12, 16 oktober 2023 (bezocht zie tripadvisor

Vervolg van Herfsttocht 2023 deel 11

Rond kwart voor 3 verlieten wij onze pauzeplek in Bad Langensalza weer en reed mijn lief ons naar de pas nieuw bedachte eindbestemming voor vandaag de camperplek bij de KNAUS-camping aan de Werratalsee in Eschwege.

Wij reden door Mühlhausen, Katharinenberg en een bosrijk gebied dat in de tijd van het ijzeren gordijn de grenszone vormde tussen West- en Oost-Duitsland. Wij reden de deelstaat Hessen in en na een rit van 70 minuten kwamen wij op onze bestemming aan.  Wij zetten de camper vlak bij het meer voor een mooie duindoorn en gingen ons aanmelden een eindje verderop bij de ingang van de camping.

Bij de receptie vroeg de medewerker achter de balie nog, of wij geen luxere plek op de camping wilden. Wij vonden het prima daar bij de duindoorn op een wat minder gelikt stuk voor de slagboom.

Wij maakte nog een wandeling langs het meer en trokken ons terug in de camper om een lekkere maaltijd te bereiden. 's Avonds zaten wij in de camper gezellig Langs de Lijn te luisteren op Radio 1, want het Nederlands voetbalelftal speelde uit tegen Griekenland. Leuk, dit ouderwets via radio te volgen. Nederland won met 0-1 na een penalty van Virgil van Dijk in de 4e minuut van de blessuretijd.

grote Leuchtberg in de ochtendmist

De volgende ochtend deed ik de eerste ronde met de hond. Ik had hem 's nachts bij de laaatste ronde al horen ruisen, maar in de Werre zit hier een stuw / watervalletje, langs het pad langs de Werre liep ik aan de achterzijde de camping weer op, waar ik zag dat in het meer her en der water werd gespoten. Later even gegoogeld. Blijkt dat er sinds een tijdje te weinig zuurstof in het water zit, waardoor vissen de rugslag gaan doen. Daarna even naar de ruimte achter de receptie waar de broodjes voor het ontbijt klaar liggen, terug naar de camper en ontbijten.



Na het ontbijt maakten wij nog met zijn drieën een lekker ochtendwandeling voor wij weer in de camper stapten, voor de volgende dagetappe. Die begon met een kort stukje naar de Aldi Nord en de Kik, waar mijn lief de boodschappen voor de dinsdag haalde en een cadeautje voor haar moeder, die wij tijdens onze visite later die week kunnen geven.

Wordt vervolgd in Herfsttocht 2023 deel 13, 17 oktober 2023 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver