maandag 30 oktober 2023

Hahnenklee, mooiste houten kerk

 Herfsttocht 2023 deel 5, 13 oktober 2023 (bezocht zie tripadvisor

Vervolg van Herfsttocht 2023 deel 4

Vanaf Clausthal-Zellerfeld was het nog een paar minuten naar Hahnenklee, waar wij het dorp doorreden, langs de mooie staafkerk en een plekje zochten op de ruime camperstandplaats.

Wij maakten een wandeling over een deel van de Liebesbankweg, wij bezochten om de beurt de monumentale staafkerk, want wij hadden ook onze hond mee. Mijn lief ging eerst en had alvast ook voor mij de bescheiden bijdrage van 2 euro betaald. deze kerk is in het begin van de 20ste eeuw gebouwd en daarmee een stuk nieuwer dan alle andere staafkerken, die op deze en nog een verplaatste staafkerk in Polen na allemaal in Scandinavië staan (allen in Noorwegen, op een na die in Zweden staat). De kerk is gebouwd van hout van de Bocksberg en zoals dat hoort bij een staafkerk is er geen spijker of schroef in gebruikt.





Na het kerkbezoek gingen wij nog even het centrumpje van dit toeristische dorpje in. De kabelbaan naar boven op de Bocksberg draaide vanmiddag i.v.m. de wind niet, maar het hoogteverschil tussen het dorp en de bergtop is niet dermate groot, dat wij iets hadden van... 'nu missen we wat'. Wij zijn wel even het souvenirwinkeltje in geweest en kochten daar o.a. een koelkastmagneet van de staafkerk en een heks voor in de vensterbank thuis. Heksen kun je in de Harz niet omheen.

Mijn lief had eerder in de Aldi in Osterode een lekker stuk rundvlees gekocht voor weinig geld. Die bakte ik in de camper. Zij had niet gezien, dat het eigenlijk soepvlees was, maar toch het was heerlijk.


Lekker geslapen, lekker ontbeten, daarna nog lekker gewandeld in Hahnenklee, ook even over de skihelling van de Bocksberg, waar skeltertjes met een noodgang vanaf raceten.


Tegen elven vertrokken wij weer het doel was Sankt Andreasberg.

Wordt vervolgd in Herfsttocht 2023 deel 6, 14 oktober 2023 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver