vrijdag 3 november 2023

Bad Frankenhausen, scheef

Herfsttocht 2023 deel 8, 15 oktober 2023 (bezocht zie tripadvisor

Vervolg van Herfsttocht 2023 deel 7

Rond 20 over 11 vertrokken wij samen met de camper en reden wij in anderhalf uur vanuit Braunlage om Nordhausen naar het mooie stadje Bad Frankenhausen in de deelstaat Thüringen op de heuvelrug met de naam Kyfhäuser.

De laatste kilometers slalomden wij door de heuvels naar deze kleine stad en de camperplaats direct tegen het centrum vlakbij het zwembad was gauw gevonden. Na de koffie gingen wij direct een wandeling door het centrum van de stad maken. Een prachtig stadje, overal stroompjes. Eigenlijk is het in Duitsland heerlijk rustig wandelen op zo'n zondag, alles is dicht, wij hebben alle ruimte.

een mooie zonnewijzer, maar wel aan een likje verf toe

Op een gegeven moment lopen wij door het Kurpark en op naar de scheve toren. Ik heb ooit op de Oldehove in Leeuwarden gestaan, wij zijn langs de scheve toren van Pisa gelopen, maar de scheve toren van Frankenhausen staat nog schever. In tegenstelling tot die twee die ik eerder noemde wordt deze aan de onderkant gestut.

Toch grappig zo'n scheef monument in je stad.


Na langs de toren te zijn gelopen, liepen wij de heuvel op en kwamen wij uit bij een Middeleeuwse burcht met de naam Hausmannsturm. Een mooie robuust fort. Erachter was een hangbruggetje. Er maar weer even overheen met de hond. Ze draafde voor mij uit, dan had ze dat enge ding maar gehad.



Hausmannsturm

Wij daalden weer af het stadscentrum in en na nog wat omzwervingen kwamen wij weer terug bij onze camper. 's Middags zou Cambuur voetballen. Wij volgden dat via internet op de lokale radio  LEO van Leeuwarden. Een heerlijk krakkemikkig verslag van Cambuur -NAC, dat helaas met 2 -3 door de club uit Breda werd gewonnen en we aten er pannenkoeken bij.

Na de wedstrijd gingen wij nog even langs het zwembad om ons 'parkeergeld' te betalen. Wij moesten van alles doorgeven en na een kwartier á 20 minuten was het geregeld. De bon achter de ruit van de  camper 

's Avonds na het Yatzeeën en toen de rosé op was, dronken wij nog een heerlijk glas pils uit de Harz en gingen wij slapen.

Morgen naar Vacha aan de Werra aan de oude grens van West- en Oost-Duitsland. Althans, dat is de bedoeling.

De andere ochtend na het rondje met het hondje ben ik eerst naar de Lidl gewandeld, om eten te halen en verse broodjes voor het ontbijt. Gek, maar de Lidl in Nederland heeft meer keus in verse broodjes.
Na het ontbijt zijn wij met zijn allen ook nog naar het winkelcentrum voorbij de Lidl gelopen. Mijn lief heeft nog wat leuke kleren gekocht en was nog even naar drogisterij Rossmann. Even na half twaalf reden wij weer!

Wordt vervolgd in Herfsttocht 2023 deel 9, 16 oktober 2023 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver